Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Πιταρούδια Ροδίτικα

Πιταρούδια Ροδίτικα

Πιταρούδια Ρόδου, σαν να λέμε οι πιο νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες που έχετε δοκιμάσει!

1 κιλό ρεβύθια

4 αυγά

100 γραμμάρια αλεύρι

200 γραμμάρια ξερή μυζήθρα

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο

αλάτι

πιπέρι

αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Για τα ροδίτικα πιταρούδια με ρεβύθια, βράζουμε πρώτα τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε. Τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 40 λεπτά. Τα σουρώνουμε, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Τοποθετούμε τα ρεβύθια λίγα λίγα μέσα σε γουδί και τα σπάμε. Βάζουμε τα σπασμένα ρεβύθια μέσα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει. Κόβουμε με το κουτάλι τα πιταρούδια αν θέλουμε τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Η παραδοσιακή αυτή συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες είναι από το βιβλίο «Μακριά μυρωδιά-Η μαγειρική κληρονομιά της Ρόδου» του Γιώργου Τρουμούχη και Κώστα Καψανάκη

Check Also

Πεϊνιρλί με κιμά

www.argiro.gr Αφράτο πεϊνιρλί με γέμιση κιμά! Η εύκολη ζύμη πεϊνιρλί έχει ένα μυστικό για πολύ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize