Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Περάσαμε μια βόλτα στην προκυμαία πριν την κοσμοσυρροή – Πλήθος μικροπωλητών στην προκυμαία στο Ρέθυμνο

Περάσαμε μια βόλτα στην προκυμαία πριν την κοσμοσυρροή – Πλήθος μικροπωλητών στην προκυμαία στο Ρέθυμνο

Μέσα Ιουνίου και η πόλη του Ρεθύμνου έχει γεμίσει ζωή. Ταυτόχρονα υπάρχει αυξημένη προσέλευση τουριστών στην πόλη, μιλώντας ακόμη και για σημαντική αύξηση σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Το παραλιακό μέτωπο της πόλης στο λιμάνι κατά τη χειμερινή περίοδο ήταν κάπως νωχελικό, ενώ τώρα έχει γεμίσει από μικροπωλητές, χειροτέχνες μικροπωλητές και καλλιτέχνες που αποτελούν σημείο αναφοράς για ντόπιους και τουρίστες στον απογευματινό τους περίπατο.

Οι μικροπωλητές και οι καλλιτέχνες καθημερινά στήνουν την πραμάτεια τους στην προκυμαία, εδώ και πολλά χρόνια, για όλη την καλοκαιρινή περίοδο. Αποτελούν ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για τους περαστικούς που χαζεύουν τα προϊόντα τους και θεωρείται «πιάτσα» για την πολυσύχναστη «περαντζάδα» του Ρεθύμνου.

Παρ΄ όλη την αύξηση των τουριστών τη φετινή χρονιά, φαίνεται να μην υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αγορές από τους επισκέπτες της πόλης. Αυτό έχει προβληματίσει αρκετά τους ανθρώπους που διαθέτουν προϊόντα προς πώληση ή καλλιτεχνικές υπηρεσίες. Κάθε χρόνο σημειώνεται αύξηση του τουρισμού και μείωση στις αγορές.

Ενώ υπάρχει έντονος προβληματισμός όσον αφορά το πως θα κυλήσει η καλοκαιρινή περίοδος από πλευράς των μικροπωλητών, χειροτεχνών μικροπωλητών και καλλιτεχνών, ταυτόχρονα υπάρχουν διάφορες ιδέες που θεωρούν πως θα βελτίωνε η κατάσταση. Σκέφτονται να βρίσκονται πιο κοντά μεταξύ τους οι μικροπωλητές, ώστε να δημιουργείται περισσότερο μια αίσθηση περιπλάνησης στα… «υπαίθρια μαγαζάκια». Χαρακτηριστικά, μου ανέφεραν το πόσο σημαντικό είναι να βρίσκονται κοντά μεταξύ τους, διότι αυτό δημιουργεί την κυριολεκτική αίσθηση της «πιάτσας».

Check Also

Ρέθυμνο – «Η αγορά έχει κατακλυστεί από προϊόντα μαϊμού», καταγγέλλουν οι έμποροι

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Αγανακτισμένοι με την επέλαση των προϊόντων μαϊμού είναι οι έμποροι στο …

One comment

  1. Σας παρακαλώ πολύ ψάχνω την yeshika. Έκανε ένα πορτρέτο της εγγονουλας μου.Ηταν πανέμορφο. Το ξέχασα στο ξενοδοχείο. Έφυγα στο Μόναχο. Επικοινώνησα με τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου, δεν το βρήκανε Πότε….Ψαχνω να την βρώ να μου κάνει το ίδιο. Μπορείτε να με βοηθήσετε? Να της δώσετε την διεύθυνση μου.Σας ευχαριστώ πολύ εύχομαι να ακούσω καλά νέα.ειναι μελαχρινή αδυνατουλα με γυαλιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize