Breaking News

Πάβλοβα με κόκκινα φρούτα και λευκή σοκολάτα

Συστατικά

Για τη μαρέγκα

  • 150 γρ. ασπράδια, από 5 μέτρια αβγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη

Για τη γκανάς

  • 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 220 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 170 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • φράουλες
  • σμέουρα (raspberries), φρέσκα
  • μαύρα μούρα (blackberries)
  • μύρτιλα (blueberries)
  • κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη
  • δυόσμο, φρέσκο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μαρέγκα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ μαζί με το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε σε 10 δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και περιμένουμε να αφρατέψει.
  • Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε τις μαρέγκες σε ένα ταψί.
  • Τις ψήνουμε για 2 ώρες.

Για τη γκανάς

  • Σε ένα μπολ με κρύο νερό προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά, για να μαλακώσουν.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα 220 γρ. από την κρέμα γάλακτος, τη γλυκόζη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσουν προσθέτουμε την μουλιασμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  • Προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας στη λιωμένη λευκή κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με ένα ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε. Βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με σύρμα για περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι να αφρατέψει.
  • Βάζουμε την γκανάς σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τις μαρέγκες.
  • Σερβίρουμε με φρέσκα μούρα (φράουλες, φρέσκα raspberries, blackberries, μύρτιλα), λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος και φύλλα δυόσμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize