Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Πάβλοβα (φρούτα του δάσους)

Πάβλοβα (φρούτα του δάσους)

Εύκολη συνταγή, με υφή και γεύση που ξετρελαίνουν. Η πάβλοβα με τα φρούτα του δάσους είναι ένα γλυκό για όλες τις περιστάσεις.

 

ΥΛΙΚΑ

4 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου

1 πρέζα αλάτι

250 γραμμάρια ζάχαρη (ψιλή κρυσταλλική)

1 κουταλιά του γλυκού λευκό ξύδι

1 κουταλιά της σούπας κοφτή κορν φλάουρ (κοσκινισμένο)

1 κουταλιά του γλυκού υγρή βανίλια ή κάψουλα βανίλιας

 

Για το γαρνίρισμα:

500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (πολύ κρύα)

1-2 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)

350 γραμμάριαανάμεικτα φρούτα του δάσους (ή φρούτα της αρεσκείας σας)

1 κουταλιά της σούπας κονιάκ

2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

λιωμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα (ή άχνη ζάχαρη)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα για να ψήσουμε τη μαρέγκα για την πάβλοβα με φρούτα του δάσους. Θα ψήσουμε στούς 100 βαθμούς C, στη μεσαία σχάρα.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε ταψί ή δίσκο  ψησίματος.

Σε πολύ καθαρό, και στεγνό μίξερ, βάζουμε τα ασπράδια, με μια πρέζα αλάτι. Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνει μαρέγκα, και να κάνει απαλές κορυφές. Είναι προτιμότερο να χτυπάμε τη μαρέγκα, για πολλή ώρα σε μέτρια ταχύτητα, γιατί διατηρεί τον όγκο της καλύτερα.

Ρίχνουμε στη μαρέγκα βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό σε δυνατή ταχύτητα, να γυαλίσει καλά, να λιώσει η ζάχαρη, και να σταθεροποιηθεί η μαρέγκα.  Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε το ξύδι και βγάζουμε το μπολ του μίξερ. Το ακουμπάμε στον πάγκο.

Κοσκινίζουμε το κόρν φλάουρ, κι απαλά με μία μαρίζ (μαλακή σπάτουλα), αναδιπλώνουμε με απαλές κινήσεις 5-6 φορές το μείγμα.

Απλώνουμε το μείγμα σε κουταλιές, πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, σχηματίζοντας νοητά έναν κύκλο 25-27 εκατοστών. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου, μεχρι να στεγνώσει η pavlova. Σβήνουμε το φούρνο, και την αφήνουμε μεσα, με την πόρτα μισάνοιχτη, μέχρι να κρυώσει τελείως. Αφαιρούμε το χαρτί, και τη γεμίζουμε με μους, κρέμα, σαντιγύ και ό,τι άλλο θέλουμε.

Για τη σαντιγί

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να σταθεροποιηθεί. Προαιρετικά βάζουμε λίγη άχνη.

Για τα φρούτα

Σε ένα μπολ, με τα χέρια λιώνουμε τα μισά φρούτα. Περιχύνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε λίγη άχνη, και ανακατεύουμε.

Για το μοντάρισμα 

Βάζουμε την Pavlova σε πιατέλα. Γεμίζουμε με την σαντιγύ, και περιχύνουμε με την σάλτσα και τα φρούτα. Γαρνίρουμε με άχνη, λιωμένη σοκολάτα, ή ότι άλλο μας αρέσει.

Check Also

5 λόγοι για να κόψεις τη ζάχαρη

logodiatrofis.gr Εκτός από την αύξηση βάρους και της περιμέτρου μέσης που όλοι γνωρίζουμε, νέες μελέτες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize