Αρχική / NEWS VIDEOS / Παραλίγο δεν έγινε το κακό! – Δίπλωσε στα 3 κολόνα από ελαττωματική παρτίδα στο Γεράνι Ρεθύμνου

Παραλίγο δεν έγινε το κακό! – Δίπλωσε στα 3 κολόνα από ελαττωματική παρτίδα στο Γεράνι Ρεθύμνου

Από τύχη δεν περνούσε κάποιος

Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα σήμερα το πρωί σε περιοχή λίγο έξω από το χωριό Γεράνι στο Ρέθυμνο. Τεχνικοί πραγματοποιούν εργασίες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της περιοχής για να περιοριστούν οι καλωδιώσεις με ομαδοποιήσεις και μερική υπογειοποίηση των καλωδίων, όμως στάθηκαν άτυχοι, μετά από κατάρρευση κολόνας.

Σήμερα το πρωί, μια από τις παλιές κολώνες ηλεκτροδότησης δεν άντεξε την πίεση του χρόνου, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει σε τρία κομμάτια και να συμπαρασύρει ακόμα δύο μικρότερες στήλες και κολόνες ρεύματος.

Αμέσως, τεχνικά κλιμάκια και εργάτες απέκλεισαν την περιοχή από πεζούς και οχήματα και ξεκίνησαν το έργο της αντικατάστασης των κατεστραμμένων κολόνων. Η διακοπή στην ηλεκτροδότηση, απομονώθηκε σε μια μικρή περιοχή, ενώ τα συνεργεία εργάστηκαν πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν το συντομότερο τις βλάβες.

Από τύχη δεν περνούσαν πεζοί περίοικοι από το σημείο, όπως ούτε κάποιο όχημα. Είχαν ήδη απομακρυνθεί από την περιοχή για να μεταβούν στους χώρους εργασίας τους κι έτσι η άτυχη αυτή στιγμή, δεν είχε παρά μόνο υλικές φθορές και όχι κάποια άλλα πιο τραγικά συνεπακόλουθα.

Η κολόνα αντικαταστήθηκε μέσα σε λίγες ώρες από τα συνεργεία, όπως και η ηλεκτροδότηση της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Βρέντζος, μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, τονίζει ότι πρόκειται για ελαττωματική παρτίδα κολόνων ηλεκτροδότησης που παραδόθηκαν από το  εργοστάσιο κατασκευής τον Μάιο του 2007 με ορίζοντα ζωής τα 20 με 30 χρόνια, όμως ο συγκεκριμένος στύλος ήταν ήδη σάπιος! Είναι ένα ζήτημα που χρίζει μεγάλης προσοχής και παρεμβάσεων για να αποσοβηθούν τα χειρότερα, αφού από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα!

Check Also

Μανώλης Λέκκας – Πότε έρχεται η νέα κακοκαιρία στην Κρήτη

Από Σάββατο βράδυ αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη, με την θερμοκρασία να πέφτει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize