Breaking News
Αρχική / ΚΟΥΖΙΝΑ / Παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο από την γλυκύτατη Ρεθυμνιώτισσα Ροδούλα Λεμπιδάκη!

Παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο από την γλυκύτατη Ρεθυμνιώτισσα Ροδούλα Λεμπιδάκη!

Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που λατρεύουν όλες οι ηλικίες! Η Ροδούλα Λεμπιδάκη έφτιαξε ένα λαχταριστό γαλακτομπούρεκο και ως ζαχαροπλάστισσα στο επάγγελμα μπορούμε να την εμπιστευτούμε άφοβα σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα της γεύσης του! Ας μην χάνουμε χρόνο όμως! Ήρθε η ώρα οι αναγνώστριες και γιατί όχι και οι… αναγ΄νωστες της CreteDoc να δοκιμάσουμε τις δυνατότητές μας στην κουζίνα!

Υλικά

500 γραμμάρια φύλλο κρούστας

για την κρέμα

7 κούπες φρέσκο γάλα

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό

2 κούπες ζάχαρη

3 αυγά

120 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος

1 στικ βανίλιας

λίγο ξύσμα πορτοκάλι

για το σιρόπι

2 1/2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

1 κουταλιά σούπας μέλι

1 φλούδα από πορτοκάλι

1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε 9 φύλλα ένα ένα και τα τοποθετούμε το ένα πάνω από το άλλο σε ένα μακρόστενο ταψί. Αφήνουμε 2 ακόμα φύλλα για το τέλος ώστε να σκεπάσουμε το γαλακτομπούρεκο τα οποία φροντίζουμε όταν έρθει η ώρα να βουτυρώσουμε με την ίδια διαδικασία.

tip! Φροντίζουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε να χωράει ολόκληρο το φύλλο έως και τα πάνω τοιχώματα του ταψιού, ώστε να μην χυθεί η κρέμα έξω από το φύλλο όταν έρθει η ώρα.

για την κρέμα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα, εκτός από το βούτυρο γάλακτος και τα ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα την οποία έχουμε πάνω σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράζει το μείγμα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να γίνεται ένας πηχτός χυλός.

Όταν χυλώσει η κρέμα, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και έπειτα βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο φύλλο και τέλος σκεπάζουμε πάνω από την κρέμα τα 2 φύλλα που αφήσαμε, ενώ τα έχουμε βουτυρώσει. Σπρώχνουμε τα πάνω φύλλα μέσα στα τοιχώματα γύρω γύρω ώστε κατά μια έννοια να καπακωθεί η μπουγάτσα και να κλείσει για να μην χυθεί το μείγμα απ’ έξω.

Τοποθετούμε στο φούρνο την μπουγάτσα στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

tip! Το σιρόπι ξεκινάμε να το φτιάχνουμε όταν έχει ήδη κρυώσει λίγο η μπουγάτσα ώστε να είναι το σιρόπι ζεστό και να πετύχει το σιρόπιασμα.

για το σιρόπι

Προσθέτουμε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά και τα ζεσταίνουμε μέχρι να γίνουν σιρόπι.

Είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε το σιρόπι στην μπουγάτσα σιγά σιγά και ομοιόμορφα για να πάει παντού, ξεκινώντας από τα τοιχώματα.

 

Ιωάννα Καψάλη
Ανεξάρτητη Δημοσιογράφος at | [email protected]

Απόφοιτη Ψηφιακών Μέσων - Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Έχει τίτλους γνώσεων στη διακόσμηση και στη γραφιστική
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπά τις τέχνες - από το τραγούδι μέχρι τη ζωγραφική

Check Also

Σοκολατένιος κορμός πυραμίδα με μπανάνα

sintayes.gr Ένα υπέροχο γλύκισμα που θα ξετρελάνει με τη γεύση του μικρούς και μεγάλους. Μπισκότα, κρέμα …

Σχόλια

Font Resize