Αρχική / NEWS VIDEOS / Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ σε έργα στο Ρέθυμνο – Λιγότεροι από το μισό προ κρίσης οι υπάλληλοι της αντιπεριφέρειας

Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ σε έργα στο Ρέθυμνο – Λιγότεροι από το μισό προ κρίσης οι υπάλληλοι της αντιπεριφέρειας

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ και για τις δύο βαθμίδες της αυτοδιοίκησης, εξήγγειλε από την αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και για το νομό Ρεθύμνου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, στάθηκε και στο γεγονός ότι έχει κυριολεκτικά υποδιπλασιαστεί το προσωπικό της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα αρκετοί υπάλληλοι να έχουν αναλάβει παράτυπα, πολλαπλά καθήκοντα.

Κάθε χρόνο και λιγότεροι είναι οι υπάλληλοι της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου και αυτό διαπιστώνεται τέτοιες μέρες κάθε έτος, στην κοπή της βασιλόπιτας, με τη Μαρία Λιονή να αναφέρει ότι από άνω των 250 υπαλλήλων πριν από μερικά χρόνια, η υπηρεσία έχει μείνει με μόλις 106 υπαλλήλους πια, με αποτέλεσμα κάποιοι να εκτελούν παράτυπα, τριπλά και τετραπλά καθήκοντα!

Το κλίμα ζέστανε με έργα άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου για το 2018, όπως εξήγγειλε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, όπως η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στο Αμάρι, ο Αγιοβασιλειώτικος δρόμος, έργα για την οδική ασφάλεια, οι ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις και τα τμήματα του Ρεθύμνου των παρεμβάσεων της UNESCO για την φυσική κληρονομιά της Κρήτης.

Όπως εξήγησε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, τα έργα της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου ανέρχονται σε προϋπολογισμό 30 εκατομμυρίων ευρώ, με την αντιπεριφέρεια να συνεργάζεται και με τους 5 δήμους του Ρεθύμνου σε έργα που ξεπερνούν τα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έργα στο Ρέθυμνο θα ξεπεράσουν τα 100 εκ. το 2018, είπε ο Περιφερειάρχης στην εκδήλωση κοπής της πίτας στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου

 

Την εκτίμηση του ότι τα έργα υποδομής και ανάπτυξης στο Ρέθυμνο το 2018 θα ξεπεράσουν τα 100 εκ. ευρώ εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας,  Αρχών, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Περιφερειακών Συμβούλων, Αντιδημάρχων, φορέων και εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα. Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τονίζοντας ότι υπάρχει συνεργασία με την Εκκλησία, τους Δημάρχους, τους φορείς, τους εργαζόμενους για το κοινό καλό.

Τις ευχές της εξέφρασε από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή η οποία καλωσορίζοντας όλους στην εκδήλωση αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με το ανθρώπινο δυναμικό της ΠΕ, τους Περιφερειακούς συμβούλους, τους φορείς, και στο έργο που γίνεται.

Νωρίτερα τελέστηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο ο οποίος και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και ακολούθησε η κοπή της πίτας από τον Περιφερειάρχη.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται και προγραμματίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου δίδοντας έμφαση στο μεγάλο έργο του Πλατύ ποταμού, ένα έργο το οποίο θα λύσει ανάγκες μιας μεγάλης περιοχής των Περιφερειακών Ενοτήτων Ρεθύμνου και Ηρακλείου (Μεσαρά).

«Ο στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι πάρα πολύ υψηλός, μέσα από την συνεργασία που έχουμε με τους φορείς, τους Δημάρχους, το Περιφερειακό Συμβούλιο, την Εκκλησία, προετοιμάζουμε έργα τα οποία κάποια έχουν ήδη εγκριθεί και τα άλλα μέσα στο χρόνο, τα οποία η εκτίμηση μας είναι ότι θα ξεπεράσουν τα 100 εκ. μόνο για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα όπως είναι «το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στο Αμάρι, ο «Αγιοβασιλιώτικος» δρόμος, η οδική ασφάλεια στο επαρχιακό δίκτυο, οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επεμβάσεις, και το κομμάτι από Σαμαριά μέχρι Σητεία οι περιοχές που έχουν ενταχθεί στην ΟΥΝΕΣΚΟ όπου περιλαμβάνονται περιοχές του Ρεθύμνου».

Ο κ. Αρναουτάκης επίσης ανέφερε ότι υπάρχει επίσης σειρά παρεμβάσεων στους δήμους που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, ενώ -όπως είπε- «περιμένουμε το μεγάλο έργο το οποίο είναι το φράγμα του Πλατύ Ποταμού που σε πρώτη φάση σε συναντήσεις που γίνονται είναι να γίνει το πρώτο κομμάτι με προϋπολογισμό 50 εκ., έχουν χρηματοδοτηθεί οι μελέτες για το φράγμα στο Γερακάρι από πλευράς του Υπουργείου με 2 εκ. και θεωρούμε ότι μέσα από την διεκδίκηση που έχουμε χωρίς να είμαστε υπεραισιόδοξοι το ποσό των 100 εκ. μπορεί να ξεπεραστεί για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου».

Ο Περιφερειάρχης ερωτηθείς ιδιαίτερα για το έργο του Πλατύ ποταμού, είπε, ότι, «είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο σε επίπεδο εγγειοβελτιωτικών της Κρήτης η εκτροπή του Πλατύ Ποταμού και το φράγμα και όλα τα δίκτυα που απαιτούνται, και εμείς έχουμε βάλει πρώτο στόχο αυτό το έργο να ενταχθεί. Ένα έργο μεγάλο, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις χρηματοδοτήσεις μέσα από την διεκδίκηση που έχουμε από τα συναρμόδια Υπουργεία αλλά και από αυτά που εμείς ως Περιφέρεια από δικούς μας πόρους θα βάλουμε».

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ο… πολυτάλαντος Κρητικός δημοσιογράφος!

neakriti.gr Μεταμορφώνει τα πάντα σε… δημιουργίες. Τέχνη παντός υλικού και… έμπνευσης Γράφει βιβλία και μάλιστα …

Σχόλια

Font Resize