Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Πανεύκολη πίτσα ρολό

Πανεύκολη πίτσα ρολό

Πρωτότυπη ιδέα για πίτσα που θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

2 ½ φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 ποτήρι χλιαρό γάλα

½ κουτάλι του γλυκού θυμάρι

½ κουτάλι του γλυκού ρίγανη

1 κουτάλι του γλυκού αλάτι

½ κουτάλι του γλυκού ζάχαρη

 

Για τη γέμιση

½ φλυτζάνι σάλτσα ντομάτας (στεγνή

χωρίς πολύ ζουμί)

4 φέτες ζαμπόν

2 φλυτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα (ή άλλο κίτρινο τυρί)

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη για την πίτσα ρολό. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το αλάτι, τη ρίγανη και το θυμάρι. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και λίγο-λίγο ρίχνουμε το χλιαρό γάλα. Με ένα κουτάλι αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα. Σε αυτό το σημείο θα κολλάει λίγο.

Παίρνουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει πια στα χέρια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε με πλάστη σε χοντρό, μακρόστενο φύλλο (30-40 εκατοστά).

Αλείφουμε το φύλλο με τη σάλτσα, απλώνουμε πάνω το ζαμπόν ψιλοκομμένο, το τυρί και την πιπεριά. Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρόλο και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε 14 φέτες.

Με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω αραδιάζουμε τα κομμάτια σε λαδωμένο (καλύτερα αντικολλητικό) σκεύος.

Ψήνουμε την πίτσα στους 180 βαθμούς C για περίπου 30 λεπτά. Αν η σάλτσα μας είναι αραιή, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ώστε να ρουφήξει τα πολλά υγρά.

 

Check Also

Γεμιστοί μαρουλοντολμάδες σε κόκκινη σάλτσα!

sintayes.gr Μια συνταγή για ένα ελληνικό πατροπαράδοτο πιάτο. Μαρουλοντολμάδες γεμιστοί με κιμά και ρύζι σε κόκκινη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize