Breaking News

Οσομπούκο στη χύτρα ταχύτητας

Συστατικά

  • 2 καρότα
  • 2 στικ σέλερι
  • 1 κρεμμύδι
  • 6-8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 150 γρ. κρασί κόκκινο, ημίγλυκο
  • 200 γρ. ζωμό βοδινού
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 κιλά οσομπούκο
  • αλάτι
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για το σερβίρισμα

  • ρύζι μπασμάτι
  • θυμάρι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε τα καρότα σε μισοφέγγαρα, το σέλερι σε μικρά κομμάτια, το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
  • Βάζουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο στη χύτρα ταχύτητας και βάζουμε όλα τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε θυμάρι, τα φύλλα δάφνης και σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο .
  • Τυλίγουμε περιμετρικά το οσομπούκο με σπάγκο για να κρατήσει το σχήμα του κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Βάζουμε αλάτι και αλεύρι και φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από το κρέας μας.
  • Βάζουμε το κρέας στο τηγάνι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα.
  • Μεταφέρουμε στη χύτρα ταχύτητας, κλείνουμε το καπάκι και γυρνάμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη. Μόλις αρχίσει να βράζει τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30-35 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ρύζι, θυμάρι, πιπέρι και ελαιόλαδο
Οσομπούκο στη χύτρα ταχύτητας | Kitchen Lab by Akis Petretzikis
Watch this video on YouTube.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize