Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ορκωτός εκτιμητής για την αξία του οικοπέδου

Ορκωτός εκτιμητής για την αξία του οικοπέδου

Ορκωτό εκτιμητή, όπως προβλέπει ο νόμος, θα ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, προκειμένου να προσδιορίσει την αξία του ακινήτου που προσέφερε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεραμβέλλου προς πώληση στο Δήμο Αγίου Νικολάου. Η Ένωση προσέφερε το συγκεκριμένο ακίνητο στο πλαίσιο σχετικής προκήρυξης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έκανε ο Δήμος, αναζητώντας κατάλληλο ακίνητο ώστε να προσφέρει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία την έκταση που υποχρεούται, σε αντιστάθμισμα του ακινήτου που είχε πάρει από την Πυροσβεστική και το χρησιμοποίησε για την ανέγερση σχολικού κτιρίου, στον Ξηρόκαμπο.

Πρόκειται για ακίνητο 10,5 στρεμμάτων στην περιοχή Γλύματα – Καστέλι, λίγο έξω από τον Άγιο Νικόλαο, το οποίο εφάπτεται με τον επαρχιακό δρόμο Αγίου Νικολάου – Κριτσάς. Η πρόσοψή του εφάπτεται με κατάστημα ειδών συσκευασίας Δετοράκη, στην αριστερή πλευρά, με κατεύθυνση προς Κριτσά.

Κατ’ αρχήν είχαν εντοπιστεί τρία ακίνητα, αλλά η  Ένωση Μεραμβέλλου ήταν η μόνη που προχώρησε σε κατάθεση οικονομικής προσφοράς, ύψους 445.000 ευρώ. Σημειώνουμε εδώ ότι ο Δήμος στη σχετική προκήρυξη είχε θέσει ως πλαφόν στην τιμή τα 450.000 ευρώ.

Ο Δήμος δεν δεσμεύεται από την τιμή που θα εκτιμήσει ο ορκωτός εκτιμητής ότι αξίζει το συγκεκριμένο ακίνητο, αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να αιτιολογήσει επαρκώς γιατί είναι πρόθυμο να πληρώσει τα επιπλέον χρήματα για να αποκτήσει το ακίνητο, εξήγησε ο δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός.

H έκταση του ακινήτου επιτρέπει την εξέταση του ενδεχόμενου, τμήμα του να παραχωρηθεί και στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου για την ανέγερση κτιρίου που θα στεγάσει τις Υπηρεσίες της. Επίσης 4-5 στρέμματα ο Δήμος σκοπεύει να αξιοποιήσει για τη δημιουργία δικού του Μηχανοστασίου.

Ν.Τ.

Check Also

Κρήτη – Πυρκαγιά από παλιό καναπέ σε διαμέρισμα

anatolh.com Από έναν παλιό καναπέ ξέσπασε πυρκαγιά σήμερα το μεσημέρι σε διαμέρισμα στην οδό Ιδομενέως …

Σχόλια

Font Resize