Breaking News

Ωμοφαγικά brownies

Συστατικά

Για τα brownies

  • 400 γρ. χουρμάδες, απύρηνοι
  • 80 γρ. καρύδια
  • 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 80 γρ. φουντούκια
  • 70 γρ. κακάο
  • 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. νερό
  • αλάτι

Για την επικάλυψη

  • 25 γρ. κακάο
  • 60 γρ. σιρόπι αγαύης
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 γρ. ξηροί καρποί, για το γαρνίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε όλα υλικά για τα brownies στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 20×20 εκ., το οποίο προηγουμένως έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Το πιέζουμε καλά, στην αρχή με τα χέρια μας και έπειτα με τον πάτο ενός ποτηριού, ώστε να απλωθεί καλά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το σιρόπι αγαύης, το λάδι καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής πάστα.
  • Απλώνουμε την πάστα πάνω στο brownie και σκορπίζουμε από πάνω τους ξηρούς καρπούς.
  • Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι το μείγμα να δέσει καλά.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο, κόβουμε το brownie σε κομμάτια, και σερβίρουμε.

Tip

Διατηρείται στο ψυγείο για μια εβδομάδα καλά κλεισμένο με μεμβράνη ή σε τάπερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize