Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / Ομίχλη και “ορατότης μηδέν” σε περιοχές της Κρήτης

Ομίχλη και “ορατότης μηδέν” σε περιοχές της Κρήτης

Μια διαφορετική μέρα φαίνεται πώς ξημέρωσε σε ορισμένες περιοχές της Κρήτης καθώς ένα «καιρικό μείγμα» υγρασίας και ομίχλης δημιούργησε μία όχι και τόσο συνηθισμένη ατμόσφαιρα για τους κατοίκους.

Μεταξύ των περιοχών που καλύφθηκαν από ομίχλη και υγρασία, τις πρώτες πρωινές ώρες, ήταν το Μεσοχωριό και ο Μοχός Ηρακλείου, το Καστέλι Λασιθίου, αλλά και ο Βάμος Χανίων.

Η ορατότητα σε κάποιες περιοχές αρκετά περιορισμένη έως και ανύπαρκτη ενώ οι οδηγοί έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους καθώς όπως αναφέρουν και οι κάτοικοι, η πυκνή ομίχλη σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία, εγκυμονούσαν σοβαρότατους κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει κάτοικος του Μεσοχωριού όχι μόνο για σήμερα αλλά και τη νύχτα που πέρασε: Το βράδυ δεν υπήρχε καθόλου ορατότητα και η μετακίνηση ήταν αδύνατη γιατί δεν φαινόντουσαν ούτε τα φώτα των αυτοκινήτων. Το πρωί μόνο αλλά με δυσκολία μπορούσε κάποιος να δει.

Σύμφωνα πάντως με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, υπάρχει εξήγηση, αφού όπως αναφέρεται μαζί με την καλοκαιρία στην Κρήτη, σήμερα θα ήταν αισθητή περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους αλλά και ομίχλες.

Χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην σελίδα Μετεωκρήτες του Facebook.

Β.Μ.

Check Also

Κρήτη – Σκυλίτσα παγιδεύτηκε σε δεξαμενή αποβλήτων και διεσώθη!

flashnews.gr Ένα απίστευτο περιστατικό έφεραν στην επιφάνεια οι «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ – Μινώα Πεδιάδας» όπου μια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize