Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Ομελέτα με χωριάτικο λουκάνικο και ντοματίνια

Ομελέτα με χωριάτικο λουκάνικο και ντοματίνια

Ένα απλό πιάτο αλλά πεντανόστιμο, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!

Υλικά

1 κουτάλι σούπας φυτικό λάδι

2 λουκάνικα βόεια, τεμαχισμένα

2 ½ φλιτζάνι ντοματίνια, τεμαχισμένα

2 κουτάλια σούπας πιπεριά καυτερή, λιωμένη

1 κουτάλι σούπας σκόρδο, λιωμένο

¼  κουταλάκι γλυκού + ½ κ.γ.αλάτι

½ μοσχολέμονο, χυμός

¼ φλιτζάνι κόλιανδρο, φρέσκο

4 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο

8 αβγά

4 κουταλιές σούπας γάλα

½ κουταλάκι γλυκού πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

½ φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο

σχοινόπρασο, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βάζουμε στο τηγάνι το λουκάνικο και το μαγειρεύουμε για 2 λεπτά .

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο, ¼  κουταλάκι γλυκού αλάτι και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το χυμό μοσχολέμονου και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.

Σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε 1 κουτάλι σούπας βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 4 αβγά με 2 κουταλιές σούπας γάλα και προσθέτουμε ¼  κ.γ. αλάτι και ¼  κ.γ. πιπέρι.

Μαγειρεύουμε τις ομελέτες σε 2 δόσεις, χρησιμοποιώντας 2 μικρά τηγάνια.

Χωρίζουμε το μείγμα αβγού στα δύο, μοιράζουμε τη μισή ποσότητα σε 2 μικρά τηγάνια και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσουν τα αβγά.

Γυρνάμε τις ομελέτες προσεκτικά από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμη.

Ρίχνουμε το ¼ του μείγματος της ντομάτας -λουκάνικου στην κάθε ομελέτα ομελέτα και 2 κουταλιές σούπας κατσικίσιο τυρί.

Με μία σπάτουλα διπλώνουμε την ομελέτα και την μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για την παρασκευή των άλλων 2 ομελετών.

Πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο, σχοινόπρασο και θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize