Breaking News

Οι Ρεθεμνιώτες της Αττικής ανακήρυξαν προσωπικότητα της χρονιάς τον Μητροπολίτη Ευγένιο

ΓΕΝΕΘΛΙΩΣ ΧΡΟΝΙΑ  TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» ΤΟ 2020             

 ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΤΑΙ 90 ΕΤΗ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ (1930-2020)

              ΑΝΑΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020  ΩΣ ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ  ΚΑΙ

ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ & ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΕΥΓΕΝΙΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ 10ετους ΑΓΛΑΟΚΑΡΠΟΥ  ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ

 

Κορυφαία αναδείχτηκε για μια ακόμη χρονιά  η εκδήλωση της κοπής πίττας του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» για το νέο έτος 2020.

Σεισμό προκάλεσε η προσέλευση  των Ρεθεμνιωτών στο πολυτελές ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταμία  . Η  κοσμοσυρροή ήταν τέτοια που αν δεν είχες κάνει κράτηση δυστυχώς ήταν αδύνατον να βρεις θέση. Εντυπωσιακή δε ήταν  και η αθρόα προσέλευση από το Ρέθυμνο .

Έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός  η ετήσια αυτή εκδήλωση του συλλόγου γεμάτη λάμψη , τιμές, εκπλήξεις , με βραβεύσεις στους νεους, με ωραία και πλούσια εδέσματα, με ευφάνταστη  διακόσμηση , με προσεγμένη μουσική είτε κρητική είτε ευρωπαϊκή , με εκλεπτυσμένη και περίσσια πρωτοτυπία , φροντίδα στο κάθε τι που επιβεβαιώνει ότι   κάθε χρόνο είναι και καλύτερα .

Οι εκπλήξεις διαδεχόταν η μια την άλλη αφήνοντας τους παρευρισκομένους εντυπωσιασμένους ευχάριστα  .

Ο σύλλογος τελικά έχει φτάσει στο σημείο να αναπληρώνει και να προλαμβάνει όσα δεν μπορούν κάποιοι να πραγματοποιούν όπως θα έπρεπε .                                                                                                    Και το επιτυγχάνει με τον καλύτερο τρόπο  χάριν στην ευρηματικότητα και  τις ενέργειες του αεικίνητου προέδρου του κ Γεωργίου Βλατακη ο οποίος κατορθώνει να συσπειρώνει γύρω του όχι μόνον τα μέλη του ΔΣ αλλά κυρίως τους Ρεθεμνιωτες . Αποπνέει το αεράκι  του καλού  παλιού Ρεθέμνους  συνδυάζοντας και ισορροπώντας το νεανικό και το φρέσκο της ανανέωσης .    

Σημαντική η φετινή χρονιά για τον ιστορικό μας σύλλογο αφού συμπληρώνει 90 έτη από ιδρύσεως του(1930-2020) και ο πρόεδρος κ Γ. Βλατακης ανακοίνωσε την έναρξη σημαντικών εκδηλώσεων .

Ανακήρυξε δε το έτος 2020 , ύστερα από τις περσινές εποικοδομητικές εξελίξεις που κατάφερε μοναδικά ο σύλλογος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης , ως ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ .

Η 35μελής φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων μπαίνοντας από τις δύο πόρτες της αιθουσης ερχόμενη προς το κέντρο άνοιξε την εκδήλωση με  τα κάλαντα ξεσηκώνοντας εύθυμα τους συνδαιτυμόνες ενώ παιάνισε γνωστές μελωδίες.

Την πίττα του Αγ. Βασιλείου ευλόγησε ο Σεβ.Μητροπολίτης . Ρεθυμνης & Αυλοποταμου. κ. Ευγένιος συμπαραστατούμενος από τον διάκονο του καθώς και τους Πανος/τους Αρχιμ. π.Θεολόγο Αλεξανδράκη ως εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αθηνων, τον π. Πλάτωνα Κρικρή από το ιδιαίτερο γραφείο της Αρχιεπ. Αθ. και του π. Διονυσίου Χαμαράκη..

Ο λαογραφικός χορευτικός όμιλος ΚΡΗΤΕΣ του Γιώργου Πετράκη χόρεψε λεβέντικους χορούς υπο τη συνοδεία του λυράρη Γιώργου Σκορδαλού και λαουτιέρη Γ. Σαβοιδακη. .

Τιμήθηκαν  τα νέα βλαστάρια που πέτυχαν στα Ανώτατα ιδρύματα όπως : ο  Λεωνίδας Βλατακης του Γεωργιου Νομική Σχολή(υιός του προεδρου)_, η Οδύσσια Σηφουνακη Δασκαλαντωνακη του Νικολάου & Μάρης Collegeof arts –sciences ,Univ. Of Pemsylvania, ο Στέφανος Λυκογιάννης του Σπύρου και της Ελευθ. Σαρρη  σχολή φιλολογία ΕΚΠΑ, ο Νικήτας Χατζής του Σπύρου και της Ελ. Μπριλάκη,σχολη πληροφορικής Παμ. Πειραιά. Χαρακτηριστική- συμβολική  η κίνηση του πρόεδρου κ. Γ. Βλατακη να προσφέρει στα παιδιά κάποιες μπλούζες με λέξεις της κρητικής διαλέκτου που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους., ενώ ανακοίνωσε την σε λίγες ημέρες εκτύπωση του νέου λευκώματος ημερολογίου με τίτλο «ΑΙ ΓΕΝΕΑΙ ΑΙ ΠΑΣΑΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ». 

Το ηχητικό ντοκουμέντο που ακούστηκε εντος της αιθούσης από τα χείλη του έγκριτου δημοσιογράφου Ν.Χατζηνικολάου για την μοναδική επιτυχία του συλλόγου Ρεθυμνιων Αττικής ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ προκειμένου να διδάσκεται η κρητική διάλεκτος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ως παγκόσμια πρωτιά ,έκανε τους Ρεθεμνιώτες να ξεσπάσουν σε παρατεταμένα χειροκροτήματα . Ο πρόεδρος κ. Γ. Βλατάκης συγκινημένος  από αυτήν την εξέλιξη ευχαρίστησε τον Αντέννα για  την αναφορά του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και ευχαρίστησε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα που ανέδειξαν και πρόβαλαν την είδηση αλλά και όλους όσους συνέβαλαν προς αυτήν την κατεύθυνση με αποκορύφωμα όλους τους καθηγητές του παιδαγωγικού τμήματος προσχολικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου  Κρήτης  που ομόφωνα ψήφισαν το αίτημα του συλλόγου μας.

Τιμητικό έπαινο επέδωσε  ο πρόεδρος στον αναπλ. Καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστμίου κ. Ηλία Πετρόπουλο , ο οποίος από πέρσι διδάσκει την Ποντιακή διάλεκτο στη Θράκη.

Συγκινητικές στιγμές εξελίχτηκαν κι φέτος από τις τιμητικές βραβεύσεις σε  Ρεθεμνιώτικες προσωπικότητες όπως: του Ακουμιανού Νικολάου Βεργιτσάκη Αρεοπαγίτη του οποίου το βιογραφικό διάβασε ο ταμίας του συλλόγου κ. Βας. Φραγκιαδακης ενώ  τον πάπυρο επέδωσε η κα Ειρηνη Πετρουλακη αντιπρ. Αρείου  Πάγου ,.

Επίσης δυο ακόμη σημαντικά πρόσωπα τίμησε ο σύλλογος μας ,τιμώντας στα πρόσωπα τους την τοπική δημοσιογραφία που αποτελεί εναν από τους σημαντικούς λίθους στήριξης της κοινωνίας του τόπου μας. Τίμησε τους εκδότες των δυο παλαιότερων ημερήσιων εφημερίδων Ρεθυμνου «για την πολυετή προσφορά τους στην αναβάθμιση και ενίσχυση του δημοσιογραφικού έργου αλλά και την ποιοτική ενημέρωση του τόπου μας». Τον κ. Ιωάννη Καλαιτζάκη του Στυλιανού εκδότης της παλαιότερης εφημερίδας της Κρητης «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ» το βιογραφικό του οποίου διάβασε η Ολγα Κουμεντακη μέλος του ΔΣ ενώ  τον πάπυρο επέδωσε  η βουλευτης κα Όλγα Κεφαλογιάννη και του Εμμανουήλ Χαλκιαδακη του Ιωάννη εκδότη της εφημερίδας ¨ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ» του οποίου το βιογραφικό διαβασε η κ. Ντιντα Μανωλη γεν. γραμ ενώ τον πάπυρο επέδωσε ο υπουργός ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδακης.

Ο υπουργός κ. Χατζηδακης μεταξύ άλλων εξήρε για μια ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο του συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής ,τονίζοντας «ότι δεν νομίζει να υπάρχει άλλος σύλλογος σε αυτό το επίπεδο και με αυτήν την τεράστια δράση που επιδεικνύει τα τελευταία χρόνια» συγχαίροντας τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ.  διότι κάνουν υπερήφανους τους Ρεθεμνιωτες.

Ο δε κ. Ιωάννης Καλαιτζακης ξεκίνησε την εκφώνηση του επαινώντας το σύλλογο μας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να κατανοήσει πως ενώ το σώμα του Ρεθεμνους είναι εκεί κάτω στην Κρήτη εδώ στην Αθήνα  βρίσκεται η ψυχή του και πάλλεται ι τόσο δυνατά»!

Επιπλέον ο σύλλογος Ρεθυμνίων τίμησε τον Πανος/το Αρχιμ. π. Διονύσιο Χαμαράκη επι τη συμπληρώσει 50 ετους  διακονίας  του στον αμπελώνα του Κυρίου.

Δάκρυα συγκινήσεως  επεφύλαξε η έκπληξη της βραδιάς εκ μέρους του προέδρου κου Γ. Βλατακη  ανακηρύσσοντας  ως προσωπικότητα του έτους 2020  τον Σεβασμιωτατον  Μητροπολίτη Ρεθυμνης & Αυλοποτάμου κον Ευγενίον επι τη συμπληρώσει 10  ετους ευκλεούς και αγλαοκάρπου Ποιμα- ντορίας στον Ρεθυμνιακό Επισκοπικό θρόνο επιδίδοντας Του ψήφισμα σε ζωγραφισμένο πάπυρο καθώς και ειδική πλακέτα. Ήταν μια  επιβεβλημένη τιμή στο πρόσωπο του Σεβαστού Ποιμενάρχη μας , ο οποίος αποτελεί τον αδάμαντα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Κρήτης ενώ συμπτωματικά μέσα στο πλήθος των αγαθών έργων του ολοκλήρωσε επαξίως και στο λόφο του Τιμίου  Σταυρού το περικαλλές κτίριο ΘΕΟΜΗΤΩΡ.

Η βραδιά αποθεώθηκε ευχάριστα με το ντουέτο της σοπράνο κας Ελεανας Κωνσταντα και του τενόρου Δημήτρη Αλεξανδριδη της λυρικής σκηνής συνοδευόμενο από τον σολίστ πιαμου κ. Βενιαμίν Χατζηκουμπαρογλου, ενώ ο πρόεδρος Γ. Βλατακης ακάθεκτος προσέφερε στις κυρίες άγρια μυρωδάτα μανουσάκια , έριχνε στα τραπέζια ρόδια και σοκολατάκια  για το καλό.

Ευχαριστούμε εγκαρδίως τους χορηγούς της εκδήλωσης μας όπως:

Τον  Άρχοντα κ. Νίκο Δασκαλαντωνακη Mr Grecotel (επίτιμο μέλος μας), καθώς και τη κα Μαρη για τα καλούδια της agreco καθως και τις διανυκτερεύσεις στα πολυτελή ξενοδοχεία τους που τέθηκαν στη λαχειοφόρο.

Την κα Αριστέα Βερνάδου καθώς και την χαράκτρια κα Ελενη Τζιφακη Μισιρλή μέλος του ΔΣ για τα ωραία κομψοτεχνήματα τους και τα γούρια .

Τον χρυσοχοϊκό οικο Μακη Μιχαλά το γένος Μουρτζανου για την προσφορά των εξαίρετων μεταλλίων και πλακετών

Το λαογραφικό χορευτικό όμιλο Κρητες του Γ. Πετρακη καθως και το λυραρη Γ. Σκορδαλό για την συμμετοχή τους  .

 Παρευρέθησαν μεταξύ άλλων :ο Σεβ. Μητρ. Ρεθυμνης κ. Ευγένιος, ο Αρχ. π.Θεολόγος Αλεξανδρακης ως εκπρος. του Μακαριωτατου Αθ. ο Αρχ. π.Πλατων Κρικρης εκ του ιδιαιτ. Γραφ. Αρχιεπ., ο Αρχ. π. Διονύσιος Χαμαρακης, ο υπουργός ενέργειαςκ. Κ.Χατζηδακης, ο υφυπουργός μεταφορών Ι. Κεφαλογιαννης, η βουλευτής κα Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Περιφερ. Αττικής Γ. Πατούλης, η αντιπερ. Ρεθυμνου Μ. Λιονή, ο αντιδ. Ρεθυμνου Σπανουδακης ,ο νέος αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στέλιος Αποστολακης με τη συζ. του , ο τ. ΓΕΕΘΑ κ υπουργ. Ναυαρχος Ευαγ. Αποστολακης με τη συζ. του Δεσποινα, ο Επιτελάρχης Αστυν. Αττικης . Κ. Λαγουδακης, η Κατερίνα Λενάκη χήρα στρατηγου Ι. Τζανιδακη, η Ειρήνη Πετρουλακη αντιπρ. Αρ. Παγου, οι Αρεοπαγιτες Σ. Κουτελιδακης, Γ. Χλαπουτακης με τη συζ. του , Ν. Βεργιτσακης με τη συζ. του κα Τζανακη, ο καθηγ. κ. Νικος Σταμπολίδης η ψυχη της Αρχ. Ελευθερνας,  ο ομοτ. Καθηγ. γλωσσολογίας κ. Χριστόφορος Χαραλαμπακης με τη συζ. του , ο καθηγ. φιλολογίας Παν Αθ. κ. Βας. Βερτουδακης με τη συζ. του, ο αναπλ. Καθηγ. Ηλίας Πετροπουλος, ο Γεώργιος Γιακουμακης πρόεδρος του Βιομ. Επιμ. Ρεθ. η κα Φαλή Βογιατζακη προεδ. Λαογραφ. Ρεθ. , η ερίτιμος κα Ελ. Κεφαλογιαννη, η ερίτιμος κα Ελένη Σηφη Βαρδινογιαννη, η εριτιμος κα Λίλα Μειμαρακη, η Μαρια Χομπίτη, η Κατ. Τσακαλη – Δομαζακη, η πολιτευτης Δωρα Παπαδακη, ο φημισμένος σκιτσογραφος Δ.Χατζόπουλος με την συζ. του  Μαρίνα Τσιχλη,η εριτιμος κα Ιωάννα Μανούσου με τον πατερα της Ιασωνα Μανούσου των ξενοδοχ. Καψή,η δικαστης του ΣτΕ κα Αγαπη Χαλκιαδακη με το συζ. της κ. Τίτο Γαλενιανό, η Ελ. Στρατή, ο μουσικο συνθ. Χαρ. Πραματευτακης, ο Λευτ. Δρανδακης η ψυχη του Λυκείου Ελλ. Αθ., ο καθηγ. Γιαν. Γρυντακης  με τη συζ. του, η ποιήτρια Χρυσούλα Δημητρακακη, η Πόπη Γυπρακη, ο χειρουργός Βαγγέλης Νεονακης με τα συζ. και την κορη του, κ. Θεμης Χαμογιωργακης, ο προεδ. Ομοσπ. Μυλοποταμιτων Κυριμης, ο προεδρ. Στ. Παλασαρος Κρητων Βυρωνα, η Μαιρη Τζανακη πρόεδρος πανελ. Εν. γυναικων Κρητης, ο Γ. Παττακός προεδ. Πατσωτων, η Ελένη Θεοδωρακη προεδ κρητων Αγ. Παρασκευης, ο Καπετανακης πρ. Κρητων Παπαγου,  και πολλοί απόδημοι Ρεθυμνιωτες όπως Ελβουλα Πατζαρη, Αννα Φιλιώτη, Καιτη Πετουση, Μαρω Γρηγοριαδου, Βιβη Γλεντζη, Αριστειδης & Μαρικα Λιαναντωνακη, Δημητρης Φακιδαρης,Ριτσα Παπαβασιλειου, Στελλα Κουτρουμπα,Νικος Κουτρουμπας, Μιραντα Γενεραλη – Τσακωνα, Ελευθερια Τσακωνα, Ελευθερια Τζουρμπακη, Γ. Τραταλλίδης, Σπ. Θεοδωρακης, Ειρηνη Κανδυλακη, Μαρινα Μαθιουδακη, Μαρια Κατζουρακη, Σοφία Κουνουπα, Μαρια & Γ. Σαββακη, η οικογ. Λουκογιαννακη, Τασος Παλιερακης, Βουλα Παπαμαρκακη, Βουλα Σαρρη, Μαρια & Κ.  Γαγανης, Αναστασια & ΕΛ.Πλατρυαρχου , Τετα Τσουρδαλακη, Αντωνια Σκουλα, Ελενα Μαραγκουδακη, Ζενια Κουσουρη ανηψια του Δεσπότη Βενιερη, Αμαλία Γιαννούλη, Νικος Σημαντηρακης, Βασιλικη Στραπατσακη, Ευαγγελία Μπαρμπουνη, Χριστινα Μοσχσκη, Μαιρη Πριναρακη, κ΄α  ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ !.

Κ. Χατζηδακης, Γ.Βλατακης, τιμώμενος Εμμανουήλ Ι. Χαλκιαδακη
Ι.Καλαιτζακης , Ολγα Κεφαλογιαννη , Γ. Βλατακης
Τιμη στον εκδοτη Ιωαννη Σ. Καλαιτζακη

Ειρηνη Πετρουλακη , Γ. Βλατακης τιμαει Νικος Βεργιτσακης

Η Προσωπικότητα της Χρονιας του 2020 ο Σεβ. Μητρ. Ρεθυμνης κ. Ευγένιος
Αναγνωση ψηφισματος από Γ. Βλατακη στον Ποιμεναρχη μας

Τιμη στον λευιτη Αρχ.π. Διονυσιο Χαμαράκη
Τιμη από Γ. Βλατακη στον καθηγ. Ηλία Πετρόπουλο της ποντιακής διαλέκτου
Τιμωμενος Λεωνιδας Βλατακης για την εισαγωγη του στη Νομική Σχολή με τον Σ. Μητρ. Ευηενιο
Νικη Σιφουνακη με αντιπερ. Μ Λιονή παραλαμβανει το βραβείο της αδελφης της Οδυσσιας
Ο προεδρος Γ. Βλατακης, ο Λεωνίδας Βλατακης, ο Σεβ. Μητρ. Ρεθυμνουυ κ. Ευγενιος
Γ. Βλατακης , υπουργος Κ. Χατζηδακης, Ν. Δασκαλαντωνακης
Ν. Δασκαλαντωνακης, Μαρη, Ν. Σιφουνακης, Ιωαννης Δασκαλαντωνακης του Τακη
Γ. Βλατακης, το ζευγος Σ. Πετρακη, Μ. Χομπίτη
Μανουσογιάννη, Κ. ΠΠετρακη, Ελ. Βαρδινογιαννη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize