Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / NEWS VIDEOS / Οδός Αγίας Βαρβάρας στο Ρέθυμνο, όπως… Μοναστηράκι στην Αθήνα! – Νέα ζωή σε έναν παλιό δρόμο της πόλης

Οδός Αγίας Βαρβάρας στο Ρέθυμνο, όπως… Μοναστηράκι στην Αθήνα! – Νέα ζωή σε έναν παλιό δρόμο της πόλης

Σε ένα μικρό Μοναστηράκι όπως αυτός της Αθήνας έχει μεταμορφωθεί μια γειτονιά στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, αφού τα τελευταία χρόνια λειτουργούν στο στενάκι της Αγίας Βαρβάρας τρία παλαιοπωλεία. Η δραστηριότητα αυτή έφερε ξανά ζωή στο δρόμο αυτό με αποτέλεσμα να έχουν ανοίξει επιπλέον εμπορικά καταστήματα και εστίασης, θυμίζοντας κάτι από παλαιότερους καιρούς που έσφυζε από ζωή.

Οδός Αγίας Βαρβάρας, όπως λέμε… Μοναστηράκι. Σε ένα όμορφο αξιοθέατο έχει μεταμορφωθεί το συγκεκριμένο στενάκι στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου με τα παλαιοπωλεία να δίνουν μια όμορφη πινελιά σε ντόπιους περαστικούς και επισκέπτες. Το υλικό άφθονο από όλο το νησί λειτουργεί σαν άτυπο εκθετήριο μιας αλλοτινής ζωής.

Ενθουσιασμένοι και οι τουρίστες από το εξωτερικό, αφού μπορεί στις χώρες τους να αφθονούν οι αντικερί, ωστόσο γοητεύονται από τα παραδοσιακά κρητικά έπιπλα, τους αργαλειούς και όλα εκείνα τα αντικείμενα που απεικονίζουν την Κρήτη μιας άλλης εποχής.

Το στενάκι αυτό επανήλθε στη ζωή και οικονομικά, αφού άνοιξαν τα παλαιοπωλεία, καθώς έχει καταστεί πια σε πέρασμα με αποτέλεσμα εμπορικά καταστήματα και εστίαση, να ενθαρρύνονται να επαναδραστηριοποιηθούν σε νέες βάσεις.

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | mail@cretedoc.gr |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Καλύτερη αντιμετώπιση των κινδύνων πλημμύρας βάσει του ερευνητικού έργου Pearl στο Ρέθυμνο

Ιωάννα Καψάλη - Daynight.grΤο 3ο συμμετοχικό εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο με σκοπό να γίνει σωστή …

Σχόλια