Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Όχι στους υπέρβαρους τουρίστες στα γαϊδουράκια της Σαντορίνης, λένε ακτιβιστές

Όχι στους υπέρβαρους τουρίστες στα γαϊδουράκια της Σαντορίνης, λένε ακτιβιστές

Η ακτιβιστική οργάνωση Dream Dancers για τα δικαιώματα των ζώων ζήτησε να τεθεί ένας περιορισμός βάρους στους τουρίστες που ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη για τη μεταφορά τους. 

Τα γαϊδουράκια, όπως τονίζουν, υποφέρουν από το βάρος παχύσαρκων τουριστών, που αφήνουν κακώσεις του νωτιαίου μυελού στα ζώα.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης είπε στο MailOnline ότι τα γαϊδουράκια δεν πρέπει να μεταφέρουν πάνω από το 20% του βάρους τους.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη συνάντηση γι αυτό το θέμα  μεταξύ του Δημάρχου Θήρας κ. Νίκου Ζώρζου, των εκπροσώπων του σωματείου ημιονηγών, εκπροσώπου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) και σε συνεργασία εκ μέρους του ΕΣΠΙ (Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών) καθώς και της ακτιβιστικής οργάνωσης Dream Dancers,

Αποφασίστηκαν, ως άμεσα μέτρα, η επέκταση και βελτίωση ειδικών σκιάστρων προκειμένου τα ζώα να προστατεύονται από τη ζέστη καθώς και η βελτίωση της παροχής νερού στα σημεία παραμονής τους.Παράλληλα, με συνεργασία όλων των μερών, ο Δήμος Θήρας θα προχωρήσει σε επικαιροποίηση της κανονιστικής που αφορά στα ιπποειδή ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί πλήρης καταγραφή και τσιπάρισμα των ζώων αυτών, εφόσον, ως συζητήθηκε, θα υπάρξει χρηματοδότηση για τη δράση αυτή.

Οι εκπρόσωποι των ημιονηγών συμφώνησαν επίσης για περιορισμένη χρονικά εργασία των ζώων καθώς και βάρος φορτίου ανάλογο με το βάρος του ζώου, προκειμένου αυτά να μην καταπονούνται. Βασικό αίτημα του σωματείου ημιονηγών ήταν επίσης η επιπλέον ιατρική υποστήριξη για τα ιπποειδή με την παροχή εξειδικευμένου μηχάνηματος υπερήχου για τα ζώα αυτά. Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών εξέφρασαν την πρόθεση να βρεθεί χρηματοδότηση για την παροχή του μηχανήματος αυτού.

Ταυτόχρονα, το σωματείο δεσμεύτηκε να συνετίζει όσα από τα μέλη του παραβαίνουν τους κανόνες, με τους παραβάτες να αποβάλλονται όπως προβλέπεται από την κανονιστική του Δήμου Θήρας.Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων έδειξαν την ικανοποίησή τους από την όλη έκβαση της συζήτησης,  με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις με μόνη οδό την πρόοδο και τη συνεργασία για το καλό των ζώων.

Check Also

Ρέθυμνο – Στα τέλη της βδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια του Olympus!

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Έτοιμο το Olympus για τη νέα γραμμή Πειραιάς – Μήλος – …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize