Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ο Ζάεφ πανηγυρίζει για την ένταξη της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ
Macedonia's Prime Minister Zoran Zaev, speaks at the Western Balkans Summit in London, Britain, July 10, 2018. REUTERS/Simon Dawson

Ο Ζάεφ πανηγυρίζει για την ένταξη της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ

Καλά κρατούν οι πανηγυρισμοί στα Σκόπια, μετά την πρόσκληση του ΝΑΤΟ για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γειτονικής χώρας

Καλά κρατούν οι πανηγυρισμοί στα Σκόπια, μετά την πρόσκληση του ΝΑΤΟ για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γειτονικής χώρας.

Σε αυτόν τον τόνο και η ανάρτηση του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος έκανε πανηγυρική ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter  το πρωί της Πέμπτης.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στη χώρα του ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει ως επιτυχία τη συμφωνία των Πρεσπών και ο… Μακεδονομάχος, Πάνος Καμμένος, επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, βλέποντας το κόμμα του μέρα με τη μέρα να εξαφανίζεται από τον πολιτικό χάρτη, ο Ζόραν Ζάεφ τους διαψεύδει και τους δύο με κάθε ευκαιρία που του δίνεται.

«Η απόφαση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να προσκαλέσουν τη χώρα μας, σημαίνει ότι η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» γίνεται μέλος της οικογένειας» έγραψε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στο Twitter.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
Зоран Заев

@Zoran_Zaev

Одлуката на земјите членки на да ја поканат нашата земја значи дека Република станува дел од семејство. добиваа доверба да бидат дел во сериозни безбедносни предизвици. Така, растат капацитетите на АРМ, но и на цивилните структури.http://vlada.mk/node/15171 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιστοσελίδας της προεδρίας των Σκοπίων η γνωστοποίηση της πρόσκλησης έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους συμμετέχοντες σε εκδήλωση στην οποία συμμετείχε και ο Ζάεφ.

Σε αυτή την εκδήλωση ο Σκοπιανός πρωθυπουργός τόνισε ότι «με την απόφαση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να στείλουν πρόσκληση στη χώρα μας, η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» γίνεται μέλος της οικογένειας στην οποία ανήκει».

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, Τετάρτη, στα πλαίσια της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ τα Σκόπια, έλαβαν επίσημη πρόσκλησηγια έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, προειδοποιώντας πως η ένταξη των Σκοπίων στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι να λυθεί οριστικά το ζήτημα της ονομασίας.

Σε δηλώσεις του, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στολτενμπεργκ, χαιρέτισε την ιστορική, όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ και τόνισε ότι το ΝΑΤΟ καλεί την κυβέρνηση των Σκοπίων να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες.

Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

ΠΓΔΜ: «Γυρνούν την πλάτη» οι Σκοπιανοί στο πάρτι του Ζάεφ

protothema.gr Δείτε πού έχει στηθεί η ειδικά διαμορφωμένη σκηνή στα Σκόπια – Χαμηλή η προσέλευση …

Σχόλια

Font Resize