Breaking News

Ο Τσίπρας στο Αιγάλεω, ο «ψυκτικός από το Περιστέρι και η… Ρένα από την Αττική

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα, μίλησε για τα θετικά μέτρα που έχει φέρει η κυβέρνησή του και για πρώτη φορά σε αυτή την προεκλογική περίοδο αναφέρθηκε στο έργο της υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.

«Πρόκειται για τη σύγκρουση δυο διαφορετικών κόσμων. Ο κ. Μητσοτάκης δεν το κρύβει. Ο άλλος κόσμος, ο κόσμος των πολλών δεν τον αφοράτου είναι ούτως ή άλλως ξένος, αλλά του είναι και ασήμαντοςΔεν σας ξέρει και δεν τον ενδιαφέρει να σας μάθει», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Στις λαϊκές γειτονιέςοι άνθρωποι γι’ αυτόν είναι απλοί αριθμοί σε λογιστικά φύλλα. Άνθρωποι που η κοινωνική τους καταγωγή και ο τόπος που μεγάλωσαν ορίζει αμετάκλητα και την θέση τους σε αυτή την κοινωνία.

Εγώ θα αναδείξω το επικίνδυνο του πράγματος. Γιατί δεν ήταν τυχαίο που στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη ένας νέος που θέλει να γίνει ψυκτικός είναι από το Περιστέρι και όχι στην Εκάλη ή την Πολιτεία ή το Πανόραμα της Βούλας. Διότι έχει μια πολύ σαφή θέση στο μυαλό του για το ποια είναι η θέση και ο προορισμός του καθενός σε αυτή τη χώρα.

Η Ελλάδα που βρήκε ξανά περπατησιά και όρθωσε ξανά το ανάστημα της μετά τα δύσκολα χρόνια, δεν ήταν δημιούργημα της αριστοκρατίας και των ελίτ της.

Αναγεννήθηκε από τα παιδιά των αγροτών στη Λάρισα που έγιναν γιατροί. Από τα παιδιά των κτηνοτρόφων στην Ήπειρο που έγιναν μηχανικοί. Από τα παιδιά των λιμενεργατών του Πειραιά που έγιναν επιστήμονες. Από τα παιδιά των μεροκαματιάρηδων στο Περιστέρι που έγιναν δικηγόροι.

Αυτό ήταν το κοινωνικό συμβόλαιο της μεταπολεμικής Ελλάδας. Ένα κοινωνικό συμβόλαιο που δεν έσπασε ποτέ. Και δεν θα σπάσει ούτε τώρα από τη νεοφιλελεύθερη μανία του κ. Μητσοτάκη.

Όσο και αν προσπαθούν να πάνε την ατζέντα στη λάσπη, το βούρκο και την παραπολιτική, ο κόσμος τους έχει πια καταλάβει».

O πρωθυπουργός απαρίθμησε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που θέλει να φέρει ο αντίπαλός του, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε: «Θέλει να καταργήσει το οκτάωρο και τις αργίες για να κερδίζουν περισσότερα οι μεγαλοεργοδότες.

Θέλει να διαλύσει το ασφαλιστικό για να κερδίζουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Θέλει να μειώσει το προσωπικό στην Υγεία για να δώσει υπηρεσίες σε ιδιώτες, προκειμένου να κερδίζουν περισσότερα αυτοί.

Θέλει να καταργήσει και τα επιδόματα γιατί τα θεωρεί περιττό κόστος για το δημόσιο προϋπολογισμό και πρέπει λέει να είναι προσωρινά.

Φωτογραφία InTime News

Θέτει το ψευτοδίλημμα: κοινωνικά επιδόματα ή ανάπτυξη και δουλειές; Λες και μια οικονομία που αναπτύσσεται δε μπορεί και δε πρέπει ταυτόχρονα να στηρίζει τους πιο αδύναμους, τους νέους, τους επισφαλώς εργαζόμενους.

Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί τα 200 και τα 300 ευρώ ελεημοσύνη και τη 13η σύνταξη, ως προεκλογικά δωράκια και κόλπα.

Να του το εξηγήσουμε να το καταλάβει λοιπόν. Τα επιδόματα δεν είναι ελεημοσύνηείναι δικαιοσύνη. Είναι ο τρόπος με τον οποίο το κράτος παρεμβαίνει εξισωτικά έναντι των πολιτών».

Απαρίθμησε δε, τα επιδόματα που νομοθετήθηκαν μετά την έξοδο από τα μνημόνια, όπως στέγασης, μητρότητας, παιδιού, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης κ.α.

Δεν πετάμε στα σύννεφα

O Aλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην περίοδο του 2015, λέγοντας: «Ακόμα και μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές, όμως, καταφέραμε να πετύχουμε σημαντικές νίκες και να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια.

Να στηρίξουμε τους πλέον αδύναμους, να στήσουμε στα πόδια του το κοινωνικό κράτος, να βάλουμε τάξη στο χάος των ελλειμμάτων, να κόψουμε τις σπατάλες και τις ρεμούλες, να θέσουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Έτσι πετύχαμε να φτάσουμε στο ιστορικό ορόσημο του Αυγούστου του 2018, όταν βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια. Από τη μέρα εκείνη έχουμε ξεκινήσει να υλοποιούμε το δικό μας πρόγραμμα, για την ανάταξη της οικονομίας και την ανάπτυξη.

Δεν πετάμε στα σύννεφαΤο ξέρω πολύ καλάότι ο απλός κόσμοςοι πολλοί περνάνε ακόμα δύσκολα. Όμως, έχουμε αποδείξει ότι η έγνοια και το μυαλό μας είναι σε αυτούς. Ό,τι περιθώριο μας δίνεται σε αυτούς το επιστρέφουμε πάντα για την αποκατάσταση των αδικιών».

Φωτογραφία InTime News

Aναφερόμενος στη Ρένα Δούρου, ο πρωθυπουργός είπε: «Πολεμήθηκε απόσυγκεκριμένη μερίδα των μέσων ενημέρωσης όσο κανένας άλλος. Η Ρένα όμως πρέπει να κριθεί για τα έργα της, για τους πόρους που έδωσε στους φτωχότερουςδήμους της Αττικής και όχι για τα ρουσφέτια που δεν έκανε στα γνωστά συμφέροντα που την έβαλαν στη μπούκα.

Και έκανε πολλά έργα σε όλη την Αττική, ύψους 3,2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και σχεδόν ένα δισ. ακόμα (982 εκατ. ευρώ) από το ΠΔΕ που εγκρίθηκαν για έργα επί των ημερών της».

Και κατέληξε: «Γι’ αυτό η Ρένα θα είναι στο τιμόνι της Περιφέρειας για τα επόμενα 4 χρόνια, διότι στο τέλος μιλάει το έργο και όχι η προπαγάνδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize