Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Ο Τσίπρας παρουσίασε 42 υποψηφίους ευρωβουλευτές – Ποια είναι η “dream team” του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας παρουσίασε 42 υποψηφίους ευρωβουλευτές – Ποια είναι η “dream team” του ΣΥΡΙΖΑ

Τους 42 υποψηφίους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τη Μ. Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας αποκαλώντας τους ως “dream team”. Δήλωσε υπερήφανος για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως “είναι σπουδαίο”.

“Δεν πέρασαν 20 μέρες από την πρώτη συγκέντρωση μας (σ.σ. στο Γαλάτσι) και το κλίμα έχει αλλάξει, οι πολίτες συσπειρώνονται έρχονται πλάι μας σε έναν μεγάλο και δίκαιο αγώνα” και “σε όλες τις συγκεντρώσεις μας, όπως και σήμερα, τον παλμό πράγματι τον δίνουν οι νέοι άνθρωποι που ήταν αυτοί που έδωσαν τον παλμό στον νικηφόρο αγώνα του 2015”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Τόνισε πως “αυτή η ανταπόκριση και ο ενθουσιασμός δεν δίνουν την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε μια χαλαρή εκλογική μάχη, αλλά θυμίζουν μέρες του 2015 και δίνουν το μήνυμα ότι ο προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος έχει πεισμώσει από τη φαιά προπαγάνδα, από τις στημένες ειδήσεις, από τα μηνύματα αλαζονείας που στέλνουν όσοι έχουν τη βαριά ευθύνη της χρεοκοπίας της χώρας και σήμερα με θράσος απειλούν και κουνάνε το δάκτυλο. Και αυτός ο κόσμος συσπειρώνεται ξανά, ενεργά δυναμικά στη Προοδευτική Συμμαχία”.

“Και όσο περισσότερο οι αντίπαλοί μας γεμίζουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τους, τις τηλεοράσεις και τις ραδιοφωνικές τους συχνότητες με ψέματα, απειλές και συκοφαντίες, άλλο τόσο οι δημοκρατικοί πολίτες θα γεμίζουν στάδια, γήπεδα και πλατείες σε όλη τη χώρα για να εκφράσουν τη στήριξή τους σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια”, υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι “στόχος μας σε αυτές τις εκλογές δεν είναι ένα καλό σκορ, αλλά είναι να φέρουμε ξανά τη νίκη για τις προοδευτικές δυνάμεις, την Προοδευτική Συμμαχία, τον ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσει σύνθημα ότι δεν θα γυρίσει πίσω η χώρα, γιατί μονάχα ο ελληνικός λαός είναι αρμόδιος να αποφασίσει αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσει πίσω η χώρα”.

Νίκη των προοδευτικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη
Απαντώντας” σε όσους έχουν προδιαγράψει ότι η Ευρώπη στις ευρωεκλογές ετοιμάζεται να γυρίσει την πλάτη στις προοδευτικές δυνάμεις και να αποθεώσει τη δεξιά και την ακροδεξιά, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε: “μη βιάζεστε ορισμένοι να κάνετε τη προσδοκία σας τετελεσμένο γεγονός, διότι την Κυριακή που μας έρχεται, που εδώ στην Ελλάδα θα σουβλίζουμε το αρνί, θα πάρετε μια πρώτη γεύση από τις εθνικές εκλογές στην Ισπανία, που ο ευρωπαϊκός Νότος θα αποδείξει ότι παραμένει και θα παραμείνει το προπύργιο, η καρδιά της δημοκρατικής Ευρώπης, με τον Πέδρο Σάντζες αλλά και τους Ποδέμος που θα τους χαλάσουν τα σχέδια της δεξιάς και της ακροδεξιάς, που επιθυμούν μάλιστα να συγκυβερνήσουν”.

Πρόσθεσε ότι θετικές ειδήσεις για τις προοδευτικές δυνάμεις αναμένεται να έχουμε και στο Βορά, στη Φιλανδία και στη Δανία και αν οι ευρωπαϊκές κάλπες στηθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, θετικές ειδήσεις θα έρθουν και από τη Βρετανία, με τη νίκη των εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν.

“Προσθέστε στις μεγάλες νίκες των προοδευτικών δυνάμεων και τη νίκη της Προοδευτικής μας συμμαχίας στην Ελλάδα, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ”, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Να μην αφήσουμε την ακροδεξιά να αλωνίζουν σε Ευρώπη και Ελλάδα
“Έχουμε έναν μεγάλο στόχο: να μην αφήσουμε την ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό να αλωνίζουν στην Ευρώπη και στη χώρα μας”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είπε ότι αναφορικά με τη χώρα μας στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις πολύ μεγάλο όπλο στη φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, όλα τα “πολλά, τα δίκαια που έγιναν πράξη”, αλλά, όπως πρόσθεσε δηκτικά, και οι προγραμματικές θέσεις “που προσπαθεί να αποκρύψει ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του αλλά δεν το καταφέρνουν, τους ξεφεύγουν αυτά που έχουν στο μυαλό και το πρόγραμμα τους, αλλά δεν συμφέρει προεκλογικά να τα διατυμπανίζουν”.

Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε σε ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Κύπρο όπου “του ξέφυγε ότι έχει σχέδιο να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων μετά τον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα” και πρόσθεσε ότι σε σημερινή τηλεοπτική συνέντευξη του προσπάθησε “άρον-άρον” να “μαζέψει την αλήθεια που του ξέφυγε προχτές”. Ανέφερε ότι έτσι τους είχε “ξεφύγει” και το “ασφαλιστικό Πινοσέτ”, “οι απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα”, “η επαναφορά του 1:5 στο δημόσιο”, “ότι δεν θέλουν τη διατήρηση του αφορολόγητου, ότι “δεν θέλουν την αύξηση του κατώτατου μισθού”, ότι “δεν θέλουν επιδόματα ανεργίας”. “Άραγε ο κ. Μητσοτάκης όταν αναφέρεται στο πρόγραμμα του, αυτά που αναφέρει είναι υποσχέσεις ή απειλές;”, διερωτήθηκε, για να σχολιάσει: “Είναι ο πρώτος υποψήφιος πρωθυπουργός που όταν μιλά προγραμματικά, δεν υπόσχεται, απειλεί την ελληνική κοινωνία”.

Επίθεση σε Μητσοτάκη
Σχολιάζοντας αναφορά του κ. Μητσοτάκη στην σημερινή τηλεοπτική συνέντευξη του ότι ο κ. Τσίπρας έχει νεύρα επειδή φεύγει, ο πρωθυπουργός σχολίασε σκωπτικά “εδώ και τρεισήμισι χρόνια φεύγουμε κατά τον κ. Μητσοτάκη, τόσα νεύρα πια μας έχουν ξεχειλίσει…”. Σχολίασε ότι έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος στην τηλεθέαση και πρόσθεσε ότι εάν θέλει να αποκτήσει μεγάλη τηλεθέαση “να έρθει στο στούντιο όταν θα είμαι κι εγώ εκεί, να αντιπαρατεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο, χωρίς σημειώσεις, χωρίς υποβολείς, για την οικονομία, την Ευρώπη, τα εθνικά θέματα”.

“Ελπίζω αυτή τη φορά να μην κρυφτεί από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση”, είπε.

Στα πρόσωπα των υποψηφίων μας καθρεφτίζεται το πρόσωπο της Ελλάδας της νέας εποχής
“Είμαι πολύ περήφανος για το ψηφοδέλτιο μας, είναι σπουδαίο”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δήλωσε περήφανος γιατί “το κάλεσμά μας για μια ευρεία προοδευτική συμμαχία βρίσκει σάρκα και οστά σε ένα ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει εκπροσώπους από όλες τις ζωντανές δυνάμεις της Ελλάδας της νέας εποχής. Ανθρώπους που αποτελούν κόσμημα για τον τόπο, τη δουλειά τους, τον κοινωνικό τους χώρο. Και που κάνουν πράξη την προοδευτική συμμαχία και τη πλατιά μας διεύρυνση, πρωτίστως μέσα στην κοινωνία”. Σημείωσε ότι όλοι αυτοί “δεν είναι για εμάς ένα ντεκόρ, δεν είναι οι κομπάρσοι σε τηλεοπτικά σποτάκια, αλλά οι πρωταγωνιστές της Προοδευτικής Συμμαχίας” και εκπροσωπούν την “Ελλάδα της δημιουργίας και της συλλογικής προόδου”.

Είπε ότι “στα πρόσωπα των υποψηφίων μας καθρεφτίζεται το πρόσωπο της Ελλάδας της νέας εποχής” και “η κοινή πίστη όλων μας ότι η πατρίδα μας δεν έχει άλλο δρόμο να διαβεί παρά αυτόν που ανοίγεται μπροστά της και δεν έχει παρά να μην κοιτάξει άλλο πίσω”.-

Σταθήκαμε όρθιοι και συνεχίζουμε σήμερα από καλύτερες θέσεις
“Οι προοδευτικοί πολίτες ενώνουμε δυνάμεις. Για την Ελλάδα των πολλών και την Ευρώπη των λαών”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας ότι με πολλούς από την αίθουσα, αλλά και από τους 42 υποψήφιους, συμπορευτήμαμε αυτά τα χρόνια και “με άλλους, ήρθαμε κοντά πιο πρόσφατα”, για να τονίσει πως “όλους όμως μας ενώνει η αγάπη γι’ αυτόν εδώ τον τόπο αλλά και το πάθος να υπερασπιστούμε τις αξίες και τα ιδανικά που έχτισαν το συλλογικό μας σπίτι, την Ευρώπη”.

Την Ευρώπη, σχολίασε, “που μοιάζει σήμερα να χάνει τον προσανατολισμό της, να κοιτά πίσω, να νοσταλγεί τις χειρότερες της μέρες” και σημείωσε πως όμως “οι πιο όμορφες μάχες, είναι οι δύσκολες μάχες”.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ακούγοντας τη Λουτσιάνα Καστελίνα, που μίλησε νωρίτερα, θυμήθηκε πόσοι αγώνες δόθηκαν για να προχωρήσει μπροστά ο τροχός της ιστορίας. Τόνισε ότι η μάχη σήμερα είναι ενάντια στην Ευρώπη, που βάζει πάνω από τους ανθρώπους τα κέρδη των λίγων, που υποτιμά την κοινωνική συνοχή προς όφελος της σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας. Πρόσθεσε ότι τέτοια μάχη έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και “δεν μας λύγισε αυτή η μάχη. Κάναμε το καθήκον μας. Σταθήκαμε όρθιοι και συνεχίζουμε σήμερα από καλύτερες θέσεις”.

Οι 42 υποψήφιοι που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας είναι:
-Η Ελευθερία η Αγγέλη

Από τη Νεολαία μας, τη Νεολαία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην πρώτη γραμμή του αγώνα

-Ο Βλάσης ο Αγτζίδης

Ο ιστορικός του Πόντου και της Μικρασίας με μεγάλη συμβολή στην υπόθεση της συλλογικής μνήμης

– Η Τζένη η Αρσένη

Από το χώρο του θεάτρου, με μακρά πορεία στην ανανεωτική αριστερά, σήμερα στη ΔΗΜΑΡ

-Ο Σωτήρης ο Βαλντέν

Από τον αντιδικτατορικό αγώνα μέχρι σήμερα υπέρμαχος της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, στο ψηφοδέλτιο μας εκπροσωπώντας τη «Γέφυρα»

-Ο Αλέξης ο Γεωργούλης

Ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους καλλιτέχνες της γενιάς του, στην πρώτη γραμμή για να δυναμώσει η φωνή της Ελλάδας του πολιτισμού στην Ευρώπη

-Ο Νίκος ο Γραικός

Ο σύντροφος μας ο Νίκος, για χρόνια δραστήριο μέλος της ελληνικής κοινότητας στο Παρίσι, μπήκε και αυτός στο στόχαστρο της κρεατομηχανής της ακροδεξιάς. Νίκο, δε λογοδοτούμε σε κανέναν ανθρωποφάγο για το ποιόν θα αγαπήσουμε στη ζωή μας.

-Ο Σπύρος ο Δανέλλης

Ο βουλευτής που με σθένος και παρρησία μπήκε ολόψυχα στη μάχη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και δίδαξε ήθος απέναντι στους αλαλάζοντες εθνικόφρονες της Δεξιάς

-Ο Θοδωρής ο Δουλουμπέκης

Από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, μαζί για τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη

-Ο Μάριος ο Θεοφιλάτος

Από τη Νεολαία μας, και τον ιστορικό τόπο του Μεσολογγίου

-Ο Στέργιος ο Καλπάκης

Ο γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, που είναι μαζί μας σε αυτή τη μεγάλη μάχη

-Η Λουτσιάνα Καστελίνα

Από τους πρώτους που μας μίλησαν για το δημοκρατικό δρόμο προς το σοσιαλισμό, από τη σπουδαία γενιά της ιταλικής αριστεράς που άλλαξε τον τρόπο σκέψης για την Αριστερά σε ολόκληρη την Ευρώπη

-Ο Πέτρος ο Κόκκαλης

Ο εγγονός του γιατρού του ΕΑΜ, ένας άνθρωπος που οραματίζεται την Ευρώπη της αειφορίας και της συλλογικής επαγρύπνησης για την κλιματική αλλαγή και εκπροσωπεί την Πολιτική Κίνηση «Κόσμος» στο ψηφοδέλτιο μας

-Η Λυδία η Κονιόρδου

Κορυφαία ηθοποιός και τραγωδός, από τις σημαντικότερες μορφές του ελληνικού θεάτρου, που κόσμησε με την παρουσία της την κυβέρνηση μας από το πόστο της Υπουργού Πολιτισμού

-Η Ιωάννα η Κοντούλη

Με μακρά πορεία στο οικολογικό κίνημα και τους μεγάλους αγώνες για τα δικαιώματα

-Ο Στέλιος ο Κούλογλου

Ο Στέλιος της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως να ξεμπροστιάζει τους μηχανισμούς της προπαγάνδας και των fake news, ο ευρωβουλευτής μας που έδωσε μάχες για την Ελλάδα και τους λαούς του Νότου

-Η Κωνσταντίνα η Κούνεβα

Ένα σύμβολο της μάχης ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία. Μια γυναίκα που μας δίνει δύναμη και ορμή για τους αγώνες του μέλλοντος. Η ευρωβουλευτής μας που μας τιμά με την παρουσία της στις τάξεις μας.

-Η Έλενα η Κουντουρά

Η γυναίκα πίσω από την αναγέννηση του ελληνικού τουρισμού. Που βραβεύτηκε πριν λίγες εβδομάδες ως η κορυφαία υπουργός τουρισμού στον κόσμο.

-Ο Παναγιώτης ο Κουρουμπλής

Από τους πιο δραστήριους και παραγωγικούς υπουργούς από το 2015

-Η Γιώτα η Λαζαροπούλου

Με ηγετική παρουσία στους αγώνες των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων του τραπεζικού τομέα που αγωνίστηκαν με σθένος και κέρδισαν τα δικαιώματα τους

-Ο Πάνος ο Λάμπρου

Ο σύντροφος ο Πάνος, ένας από τους άοκνους εργάτες της Αριστεράς και του χώρου των δικαιωμάτων

-Η Κυριακή η Μάλαμα

Ακόμη μια παρουσία από το χώρο του πολιτισμού, που τα τελευταία χρόνια εργάζεται στη διεύθυνση προγράμματος της ΕΡΤ3

-Ο Γιάννης ο Μουζάλας

Ο Γιάννης που σήκωσε το βάρος της προσφυγικής κρίσης όταν άλλοι συνάδελφοι του Υπουργοί, πρότειναν να πνίγουμε ανθρώπους και να κυνηγάμε τα βαρκάκια των κυνηγημένων.

-Η Ουφούκ η Μουσταφά

Η δικηγόρος από την Κομοτηνή, της συνύπαρξης των πολιτισμών και των παραδόσεων

-Ο Γιουνούς ο Μουχαμαντί

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, ο γιατρός από το Αφγανιστάν που έκανε δεύτερη πατρίδα του την Ελλάδα

-Η Στέλλα η Μπελιά

Εκπαιδευτικός από τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, πάντα απέναντι στην ομοφοβία και το ρατσισμό

-Η Όλγα η Νάσση

Η πρόεδρος των ελληνικών κοινοτήτων Ιταλίας

-Ο Αλέξανδρος ο Νικολαϊδης

Ο Μακεδόνας ολυμπιονίκης μας στο Ταεκβοντο. Ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

-Ο Ρος Ντέιλι – Που δυστυχώς δεν κατάφερε να είναι σήμερα μαζί μας

Ένας Ιρλανδός με κρητική ψυχή που για χρόνια μας ταξιδεύει με τις μελωδίες του και παράλληλα εργάζεται για τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων

-Η Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου

Με μακρά πορεία στον προοδευτικό χώρο και την ανανεωτική αριστερά

-Ο Δημήτρης ο Παπαδημούλης

Μια από τις πιο συνεπείς φωνές του αριστερού ευρωπαϊσμού στην Ελλάδα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και πρωτεργάτης της συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρωβουλή

-Ο Θεοδόσης ο Πελεγρίνης

Ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ και υφυπουργός Παιδείας

-Ο Γιώργος ο Πετρόπουλος

Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ με πλούσια συνδικαλιστική δράση

-Ο Δημήτρης ο Πλουμπίδης

Καθηγητής και Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας. Γιός του μάρτυρα της Ελληνικής Αριστεράς, του Νίκου Πλουμπίδη.

-Ο Αντώνης ο Ρέλλας

Σκηνοθέτης και ενεργός στο κίνημα των ατόμων με αναπηρία

-Η Νατάσα η Ρωμανού – που δυστυχώς δεν κατάφερε να είναι σήμερα εδώ μαζί μας

Ερευνήτρια της ΝΑΣΑ και ομότιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, που για κακή τύχη του κ. Μητσοτάκη μάλλον το αλώσαμε και αυτό.

-Η Φωτεινή η Σκοπούλη

Γιατρός, πανεπιστημιακός που έχει διατελέσει υφυπουργός Υγείας, εκπροσωπώντας τη ΔΗΜΑΡ στο ψηφοδέλτιο μας

-Ο Μιχάλης ο Σπουρδαλάκης

Κοσμήτορας της Σχολής ΝΟΠΕ του Καποδιστριακού και Πρόεδρος της Επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που παρέδωσε σπουδαίο έργο για τις αναγκαίες προοδευτικές τομές στο Σύνταγμα της χώρας

-Η Μαρία η Τζαμπάζη

Από την Ξάνθη, ενεργό στέλεχος του κινήματος για τα δικαιώματα των ρομά

-Ο Βλάσης ο Τσιόγκας

Ένας νέος αγρότης από την Κορινθία, εκπροσωπώντας τη νέα γενιά ανθρώπων που στηρίζουν την αγροτική παραγωγή

-Ο Γιώργος ο Χρηστάκης

Χορευτής και χορογράφος, από τα πιο ενεργά και δραστήρια μέλη του αναπηρικού κινήματος, με συμμετοχή σε ακτιβιστικές κινήσεις και δράσεις επί σειρά ετών

-Η Ραλλία η Χρηστίδου

Από τη νέα γενιά ελλήνων δημιουργών, γνωστή και αγαπητή στο κοινό, με ενεργή παρουσία στα κινήματα και το χώρο της Αριστεράς

-Ο Κώστας ο Αρβανίτης

Ο γνωστός δημοσιογράφος.

Παπαδημούλης: Νέα μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και μια νέα τετραετία με τον Αλ. Τσίπρα
«Πάμε στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου για να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας. Μια νίκη που θα αποτελέσει το σκαλοπάτι για μια νέα 4ετία στις εθνικές εκλογές του φθινοπώρου, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα» είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση για την παρουσίας του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Δ. Παπαδημούληςς εξέφρασε την τιμή και την ευθύνη που αισθάνεται ως υποψήφιος ευρωβουλευτής ενώ τόνισε ότι σε αυτά τα σχεδόν 5 χρόνια, ως ο μόνος Έλληνας και ο μόνος από την Αριστερά αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, έδωσε σκληρούς αγώνες, σε στενή συνεργασία με το κόμμα και με την κυβέρνηση, σε μία Ευρώπη που έχει πάρει στροφή προς την ακροδεξιά.

Όπως είπε, η μικρή Ελλάδα, με αριστερή κυβέρνηση και τον μόνο αριστερό πρωθυπουργό στην Ευρώπη, κατάφερε να δώσει μάχη αξιοπρέπειας.

Αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης, που οδήγησε τη χώρα από την βαθειά ύφεση σε ανάπτυξη μεγαλύτερη από αυτή της ευρωζώνης, στην ακύρωση του μέτρου περικοπής των συντάξεων, την επιστροφή στις αγορές, αλλά και την δρομολόγηση της πρόωρης αποπληρωμής του ΔΝΤ.

Τόνισε ότι προσπάθησε να εκπροσωπήσει όσο καλύτερα μπορούσε τα συμφέροντα της Ελλάδας, του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των κοινωνικά ασθενέστερων.

Όπως είπε, αυτά τα 5 χρόνια έδωσε «όλες μου τις δυνάμεις για να οικοδομήσουμε ερείσματα και μια πλατιά προοδευτική συμμαχία στην Ευρώπη, μεταξύ των δυνάμεων της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων», ενώ όταν ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε λύση αξιοπρέπειας, μετά το 62% στο δημοψήφισμα, το μισό Ευρωκοινοβούλιο τον αποδοκίμαζε και το άλλο μισό τον χειροκροτούσε. «Είμαστε υποχρεωμένοι να νικήσουμε» τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας ότι με το αποτέλεσμα «θα επιβεβαιώσουμε ότι η ΝΔ κερδίζει στις δημοσκοπήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές».

«Να φτιάξουμε μία πλειοψηφία που θα ακυρώσει την επιλογή Βέμπερ» είπε , τονίζοντας ότι στις εκλογές της 26ης Μαΐου η νίκη «θα αποτελέσει το σκαλοπάτι για μια νέα 4ετία στις εθνικές εκλογές του φθινοπώρου, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

Check Also

Κρήτη – Κοινή ανακοίνωση των 4 νομαρχιακών επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ του νησιού για τον ΒΟΑΚ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟΝ Β.Ο.Α.Κ.! Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟΝ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize