Αρχική / Travel / Ο τουρισμός δημιούργησε τις περισσότερες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο
Beach scene. Playa de la Teresitas. Tenerife, Canaries

Ο τουρισμός δημιούργησε τις περισσότερες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο

Οι υπηρεσίες εστίασης και τα καταλύματα ήταν οι 2 κλάδοι της ελληνικής οικονομίας που δημιούργησαν τις περισσότερες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ“.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες εστίασης είχαν το πιο θετικό ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων τον Ιούνιο (29.816) και ακολούθησαν τα καταλύματα με ισοζύγιο 24.319.

Ενδεικτικό της επίδρασης του τουρισμού στην απασχόληση, είναι και το γεγονός ότι οι πιο περιζήτητες ειδικότητες, όπως προκύπτουν από τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ, ήταν οι Σερβιτόροι, Τραπεζοκόμοι  και Μπάρμαν (ισοζύγιο 22.473), οι Μάγειροι και ψήστες ξενοδοχείων και εστιατορίων (ισοζύγιο 8.470) και χαμηλότερα ακολουθούν οι Καμαριέρες σε ξενοδοχεία (3.947) και οι Υπάλληλοι υποδοχής και ενημέρωσης πελατών, ρεσεψιονίστ  και γκρουμ (3.739).

Επιπλέον, οι κατεξοχήν τουριστικές Περιφέρειες της χώρας είχαν πολύ θετικά ισοζύγια προσλήψεων-αποχωρήσεων. Για παράδειγμα, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, με το μεγαλύτερο ισοζύγιο (14.291), Ιονίων Νήσων (7.488) και Κρήτης (4.601).

Βοηθός Δημοσιογράφου
Τελειόφοιτη Πολιτικής Επιστήμης

Check Also

ΟΑΕΔ: Βγαίνει η προκήρυξη για τις προσλήψεις σε 276 δήμους

dikaiologitika.gr Το νέο πρόγραμμα απασχόλησης του OAEΔ θα ξεκινήσει άμεσα και πληροφορίες θέλουν την έκδοση …

Σχόλια

Font Resize