Ο Πάπας αρρώστησε ενώ ο κορωνοϊός χτυπά και το Βατικανό

Δεν έχει ανακοινωθεί η παραμικρή λεπτομέρεια για την πορεία της υγείας του Πάπα, ωστόσο, όπως ειπώθηκε, τον είδαν να βήχει και να φυσά τη μύτη του

Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν εμφανίστηκε σε προγραμματισμένη εκδήλωση στη Ρώμη λόγω… ασθενείας. Ο 83χρονος Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εμφάνισε μια μικρή αδιαθεσία, ανακοινώθηκε. «Μπορούσε να τηρήσει το πρόγραμμά του, ωστόσο προτίμησε να ξεκουραστεί κοντά στη Σάντα Μαρία στο Βατικανό, σε ξενοδοχείο όπου διαμένει μόνιμα» υποστήριξαν εκπρόσωποί του.

Δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας η παραμικρή λεπτομέρεια για την πορεία της υγείας του Πάπα, ωστόσο, όπως ειπώθηκε, τον είδαν να βήχει και να φυσά τη μύτη του κατά τον εκκλησιασμό της Τετάρτης (26 Φεβρουαρίου).

Επίσης, τον είδαν να αγγίζει και να φιλά τα χέρια και τα κεφάλια του ποιμνίου του, καθώς περπατούσε στους διαδρόμους του Αγίου Πέτρου. Η ασθένεια του πάπα έρχεται εν μέσω του ξεσπάσματος της επιδημίας του κοροναϊού.

apr.jpg
AP Images

Αλλοι δύο άνθρωποι υπέκυψαν στην Ιταλία από τον κοροναϊό, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών στη χώρα σε 14, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε σήμερα από την ιταλική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

apl.jpg
AP Images

Ο επικεφαλής της εν λόγω υπηρεσίας, ο Άντζελο Μπορέλι, είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές προσπαθούσαν να επιβεβαιώσουν πως για τους δύο θανάτους ευθυνόταν ο κοροναϊός. Μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 528, από 420 που ήταν την Τετάρτη – η μεγάλη πλειονότητα αυτών στη Βόρεια Ιταλία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize