Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Ο μπακλαβάς της τεμπέλας

Ο μπακλαβάς της τεμπέλας

Εύκολος, γρήγορος και πολύ νόστιμος ο μπακλαβάς της τεμπέλας!

Προετοιμασία: 15΄ Ψήσιμο: περίπου 30΄ Αναμονή: τουλάχιστον 1 ώρα

Υλικά (για 8-10 μερίδες)
2 κούπες αμύγδαλα, σπασμένα
5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκού κανελογαρίφαλο
6 φύλλα κρούστας
1/2 κούπα βούτυρο γάλακτος, λιωμένο + λίγο ακόμη, για το ταψίΣιρόπι

2 κούπες ζάχαρη

1½ κούπα νερό

1 κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το κανελογαρίφαλο.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί. Βάζουμε ένα-ένα τα φύλλα μέσα στο ταψί, σουρώνοντάς τα, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα περιχύνουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα του αμυγδάλου.

Φροντίζουμε να μπει και μέσα στις πτυχώσεις. Ψήνουμε τον μπακλαβά για περίπου 30 λεπτά.

Οσο ψήνεται ετοιμάζουμε το σιρόπι: Ρίχνουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.

Οταν αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 6-7 λεπτά και αποσύρουμε.

Το αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρό. Βγάζουμε το γλυκό και, όπως είναι καυτό, το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι.

Το αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα, να κρυώσει και να πιει το σιρόπι.

Check Also

Γλυκιά τάρτα με γλυκοπατάτα και πετιμέζι

olivemagazine.gr Αυτή η γλυκιά τάρτα θα κλέψει σίγουρα τις εντυπώσεις στο γιορτινό τραπέζι! Υλικά Για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize