Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Ντομπρόβσκις: Πρώιμη η συζήτηση για «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο

Ντομπρόβσκις: Πρώιμη η συζήτηση για «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο

Πρώιμη χαρακτηρίζει την συζήτηση για καθαρή έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο το καλοκαίρι του 2018 ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β.Ντομπρόβσκις. Αποφεύγει να πάρει θέση για την αναγκαιότητα ή μη λήψης επιπλέον μέτρων για το 2018 και μάλιστα για την υπερφορολόγηση πετά το μπαλάκι των ευθυνών στην κυβέρνηση. 

Επιμένει δε ότι η γ’ αξιολόγηση το ιδανικό θα ήταν να ολοκληρωθεί εντός του έτους. Όπως εξήγησε «αυτό που θα το καθορίσει είναι η πρόοδος της ελληνικής πλευράς με την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων».

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις πετάει στην ελληνική κυβέρνηση το μπαλάκι για την υπέρμετρη φορολόγηση ως κυρίαρχο στοιχείο του μείγματος πολιτικής του τρίτου μνημονίου. Ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να επικεντρωθεί αισθητά στην αύξηση των φόρων, επισημαίνει.

Αποφεύγει να πάρει θέση για την αναγκαιότητα ή μη λήψης επιπλέον μέτρων για το 2018 και εκφράζει την ελπίδα να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση εντός του έτους.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημειώνει ότι υπάρχουν 95 προαπαιτούμενα για να ολοκληρωθούν, προσθέτοντας πάντως ότι πολλά από αυτά αφορούν την εφαρμογή μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Τσακαλώτου ότι στόχος είναι μία καθαρή έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα και όχι νέες διευθετήσεις, έκανε λόγο για «λίγο πρώιμη συζήτηση», καθώς έχουμε ακόμα μπροστά μας την τρίτη αξιολόγηση.

«Έχουμε ακόμα μπροστά μας την τρίτη αξιολόγηση» σημείωσε προσθέτοντας ότι «πρώτα από όλα εγώ θα εστίαζα στην προετοιμασία για τους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών, διασφαλίζοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα φτάνει το 3,5% του ΑΕΠ».

Check Also

ΕΚ Ρεθύμνου – Έξοδος από μνημόνιο σημαίνει 751 ευρώ βασικός μισθός, επαναφορά συντάξεων, στο 80% του μισθού το ταμείο ανεργίας

ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ Μετά από οκτώ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize