Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / NEWS VIDEOS / Ντεσιμπέλ για γερά νεύρα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου και ο σύλλογος που επιμένει να κατοικεί εκεί και να προσφέρει πολιτισμό!

Ντεσιμπέλ για γερά νεύρα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου και ο σύλλογος που επιμένει να κατοικεί εκεί και να προσφέρει πολιτισμό!

Το βίο αβίωτο καταστούν στους κατοίκους της παλιάς πόλης η ανεξέλεγκτη όχληση από επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής, αλλά και μηχανάκια που έχουν «πειραχθεί» και προκαλούν νεύρα πολλών ντεσιμπέλ! Σε σύσκεψη του συλλόγου κατοίκων της περιοχής, αναδείχθηκαν ακόμα και οι απειλές που δέχονται οι ίδιοι, αλλά και λύσεις από το σχετικό με τον ήχο, τοπικό παράρτημα του ΤΕΙ Κρήτης.

Έχουν χάσει τον ύπνο τους, δέχονται απειλές για τη ζωή και τις περιουσίες τους, όμως επιμένουν να ζουν στην παλιά πόλη. Σε σύσκεψη του συλλόγου κατοίκων παλιάς πόλης Ρεθύμνου, ο πρόεδρος, Θωμάς Κρεβετζάκης, κάλεσε τους δημότες να επιμένουν σε πρωτοκόλληση των προβλημάτων τους στις αρμόδιες υπηρεσίες για να υπάρχει, έστω μια απάντηση, αν όχι και ανάληψη δράσης.

Καθημερινά υποβαθμίζονται οι γειτονιές της παλιάς πόλης, όμως οι κάτοικοι εμμένουν στον τόπο διαμονής τους, μη θέλοντας να αφήσουν το ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου να μην είναι κάτι άλλο παρά ένα εμπορικό κέντρο με καταστήματα εστίασης και νυχτερινής διασκέδασης.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο καθηγητής του τμήματος μηχανικών μουσικής τεχνολογίας και ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης στο Ρέθυμνο, Νεκτάριος Παπαδογιάννης, αναφέροντας ότι θα πρέπει να εγκατασταθεί σύστημα καταγραφής της ηχορύπανσης στα φωτιστικά σώματα του δήμου, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Μίνω Αλεφαντινό να δηλώνει ότι η στόχευση πρέπει να είναι στην αντιμετώπιση, παρά στην καταγραφή του προβλήματος.

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

«Επωφελούμενες περιοχές είναι οι Δήμοι Σητείας, Ρεθύμνης, Αμαρίου, καθώς και οι  τοπικές κοινότητες Κατσιδονίου, Σταυρωμένου, Μαρωνίας, Καρυδίου, Ζάκρου, Χανδρά, Παντανάσσης, Χαρκίων, Αρκαδίου»

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΘΑΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Επένδυση 280 εκατ. ευρώ από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ  στον Υβριδικό Σταθμό …

Σχόλια