Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Ντάκος με ξινομυζήθρα και μέλι!

Ντάκος με ξινομυζήθρα και μέλι!

Η δική μας πρόταση για το ελληνικό πρωινό περιλαμβάνει κρίθινα παξιμάδια, ντόπια τυριά, ένα ζουμερό φρούτο και εκλεκτό μέλι.

ΥΛΙΚΑ

  • 6 τεμ. κριθαροκουλούρες
  • 500 γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης, μαλακή ή άλλο μαλακό τυρί (κάθε τόπος παράγει τα δικά του)
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 60 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ροδάκινα φρέσκα, ώριμα, πολτοποιημένα (ή άλλο φρούτο της αρεσκείας μας)
  • μέλι για το σερβίρισμα

    Πολτοποιούμε στο μπλέντερ την ξινομυζήθρα μαζί με την άχνη ζάχαρη. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μίξερ και ενώ χτυπάμε με το σύρμα, προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος ώστε να αρχίσει να σφίγγει σαν σαντιγί. Ραντίζουμε τις κριθαροκουλούρες με ελαιόλαδο (περίπου μία κουταλιά ανά παξιμάδι) και μοιράζουμε σε αυτές το πολτοποιημένο ροδάκινο. Από πάνω βάζουμε το μείγμα της ξινομυζήθρας. Ραντίζουμε με ακόμη μία κουταλιά ελαιόλαδο, περιχύνουμε με λίγο μέλι και σερβίρουμε.

Check Also

Διατροφή κατά της ακμής

mednutrition.gr Η ακμή είναι ένα δερματολογικό νόσημα, το οποίο μέχρι πριν από λίγα χρόνια ταλαιπωρούσε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize