Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Nέα δικηγόρος διακρίθηκε σε πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας στα Χανιά

Nέα δικηγόρος διακρίθηκε σε πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας στα Χανιά

Το έργο της στο Μουσείο Μπενάκη

Η Κατερίνα Δερμιτζάκη με καταγωγή από τον Πλατανιά Χανίων, νέα δικηγόρος στο επάγγελμα συμμετείχε στο Athens Photo Marathon που διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, κατάφερε μέσα από 2.000 πανελλήνιες συμμετοχές να αναδειχθεί νικήτρια και μίλησε στο zarpanews.gr για την εμπειρία της.

Με κοινό παρονομαστή τη φωτογραφία και όχημα τη φωτογραφική τους μηχανή, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σ’ έναν «μαραθώνιο», προσεγγίζοντας μέσα από τη δική τους οπτική, σε διάστημα έξι ωρών, τέσσερα θέματα, με επίκεντρο την πόλη. Πολλοί σημαντικοί φωτογράφοι της χώρας μας αποτέλεσαν την κριτική επιτροπή.

Μετά τη σημαντική της αυτή διάκριση, κέρδισε επάξια τη συμμετοχή της στην έκθεση του Athens Photo Festival 2017, τη μεγάλη γιορτή της φωτογραφίας στην Ελλάδα.
Η έκθεση του Athens Photo Festival 2017 αναπτύσσεται στους δύο ορόφους του Μουσείου Μπενάκη και αρθρώνεται μέσα από αυτοτελείς ενότητες που διασταυρώνουν φωτογραφικά έργα σύγχρονων δημιουργών, οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφικά βιβλία.

Στην έκθεση αυτή συμμετέχουν 85 καλλιτέχνες από 30 χώρες, ανάμεσά τους και η δική μας βραβευμένη -πλέον- Χανιώτισσα και νέα δικηγόρος, Κατερίνα Δερμιτζάκη.

Mε εμφανή προσανατολισμό στη σύγχρονη φωτογραφία, το Φεστιβάλ επικεντρώνεται με διάθεση διερευνητική και κριτική σε κρίσιμα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας. Διαρκώς αναστοχαστικό ως προς το ρόλο του στη σημερινή εποχή, εστιάζει στο μέλλον, αναδεικνύοντας καλλιτεχνικές πρακτικές που αντικατοπτρίζουν τις σύγχρονες αναζητήσεις και πειραματισμούς στη σύγχρονη φωτογραφία και την τέχνη του βίντεο.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 30 Ιουλίου 2017.

Σοφία Πολίτη

Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημοσίων Θεσμών
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπάει τα ζωάκια και τα ταξίδια
Έχει πάθος για τη μόδα

Check Also

Βουτιά θανάτου έκανε 48χρονη δικηγόρος

thestival.grΆνθρωποι του περιβάλλοντός της περιγράφουν τη δικηγόρο ως έναν μοναχικό άνθρωπο που δεν μοιραζόταν συχνά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize