Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΛΑΣΙΘΙ / Νέα αύξηση της τιμής ελαιολάδου στα 3,90 ευρώ το κιλό στη Σητεία! – Δείτε ανακοίνωση από αγροτικό συνεταιρισμό της περιοχής

Νέα αύξηση της τιμής ελαιολάδου στα 3,90 ευρώ το κιλό στη Σητεία! – Δείτε ανακοίνωση από αγροτικό συνεταιρισμό της περιοχής

Επιβεβαιώνεται πλήρως η ανοδική πορεία που διαγράφει η τιμή παραγωγού στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ιδίως μάλιστα σε περιοχές της Κρήτης, όπως έγκαιρα και μόνο η Agrenda και το «Ελαίας Καρπός», είχαν προβλέψει.

Ενδεικτική είναι η νέα αύξηση στις τιμές που ανακοίνωσε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Αχλαδίων και η οποία φέρνει το προϊόν για την οξύτητα 0,3 στα 3,90 ευρώ το κιλό.

Οι προηγούμενες τιμές που είχε ανακοινώσει ο Συνεταιρισμός ήταν η πρώτη 3,74 και η δεύτερη 3,76 ευρώ το κιλό.

Στην Κρήτη, πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι όροι φέτος στο εμπόριο είναι εντελώς διαφορετικοί, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό συμβαίνει, εξηγούν έμπειροι παραγωγοί, γιατί η πλειοψηφία των αγροτών έχουν πάρει «σπίτι τους» το ελαιόλαδο, προκειμένου να πουλήσει αργότερα και ει δυνατόν χωρίς παραστατικά υπό το φόβο της υπέρμετρης φορολόγησης και του ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα οι έμποροι να μην έχουν την δεδομένη περίοδο, σαφή εικόνα για τα αποθέματα.

Πλέον, με την τόνωση της ζήτησης, από τις πρώτες κιόλας ημέρες του νέου έτους, μια περαιτέρω ανάκαμψη στις τιμές, πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς ήδη σε περιοχές της Πελοποννήσου καταγράφονται πράξεις με 3,90 ευρώ το κιλό και στην Δυτική Ελλάδα με 3,60 ευρώ το κιλό.

Με 3,85 ευρώ η πρώτη δημοπρασία στο νομό Λακωνίας

Εν τω μεταξύ, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κροκεών πραγματοποίησε δημοπρασία την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 στα γραφεία του με τιμή 3,85 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του AgroNews δόθηκαν 56 τόνοι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Η συγκεκριμένη είναι η πρώτη δημοπρασία για το 2018 για τον Συνεταιρισμό Κροκεών.

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Στη Σητεία σύντομα ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής πολιτικής – Παράδοση και παραλαβή στην υπηρεσία

Πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες παρουσία του Δημάρχου Σητείας κ. Θοδωρή Πατεράκη και του Αντιπροέδρου κ. …

Σχόλια