Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Μπρουσκέτες με σαρδέλα ψητή

Μπρουσκέτες με σαρδέλα ψητή

Διατροφική αξία σαρδέλας

Σαρδέλες! Νόστιμες, υγιεινές, μεσογειακές, πλούσιες σε ασβέστιο και πλούσιες σε ω3 λιπαρά οξέα, που είναι τόσο απαραίτητα για την υγεία της καρδιάς μας.

Τρόποι κατανάλωσης

Τι να πρωτοπούμε για αυτό το μικρό ψαράκι που το βρίσκουμε σε αφθονία στην χώρα μας. Μπορείτε να τις καταναλώσετε με διάφορους τρόπους. Ωμές-μαριναρισμένες, ψητές στην σχάρα ή στον φούρνο, με ντομάτα όπως και στην συνταγή μας, με λαδορίγανη, ακόμα και τηγανητές. Επιπλέον μην ξεχνάμε ότι όταν την καταναλώνετε με το κόκαλο τότε αποτελεί πολύ καλή πηγή πρόσληψης ασβεστίου.

Η συνταγή μας… ένα πλήρες γεύμα

Ο συνδυασμός ντομάτα, ψωμί και ψάρι είναι ένας ιδανικός, νόστιμος και υγιεινός συνδυασμός. Οι θερμίδες αυτού του πιάτου είναι αρκετά χαμηλές. Για να δημιουργήσουμε λοιπόν ένα πλήρες γεύμα, μπορούμε να το συνοδεύσουμε και με μια πλούσια σαλάτα. Επίσης μπορούμε να φροντίσουμε το ψωμί να είναι ολικής αλέσεως, έτσι ώστε να εμπλουτίσουμε την διατροφή με φυτικές ίνες και να νιώσουμε κορεσμό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Καλή απόλαυση!

ΥΛΙΚΑ

Για 6 μερίδες

500 γραμμάρια φρέσκια σαρδέλα

3-4 ώριμες ντομάτες

6 φέτες χωριάτικο ψωμί

αλάτι

πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τη σαρδέλα.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε το κεφάλι της και με προσοχή την ανοίγουμε και αφαιρούμε το μεσαίο κόκαλο.
Tip: μπορείτε να προμηθευτείτε από μεγάλα σούπερ μάρκετ και έτοιμη, καθαρισμένη και ξεκοκαλισμένη σαρδέλα.
Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι grill και ψήνουμε για λίγο τις σαρδέλες με το δέρμα προς τα κάτω. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Μόλις αλλάξουν χρώμα και ασπρίσουν από την πάνω μεριά είναι έτοιμες και δεν χρειάζονται γύρισμα.
Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες και το φρυγανίζουμε.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Τοποθετούμε στο φρυγανισμένο ψωμί μία στρώση από ντομάτα και από πάνω προσθέτουμε την ψητή σαρδέλα.
Απολαμβάνουμε με ρακί ή ούζο και καλό μας καλοκαίρι!

 

ΑΛΕΞΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΔΗΣ

Food blogger

Ο Αλέξης Επιθυμίαδης είναι το πρόσωπο πίσω από το food blog Always Hungry. Η μεγάλη του αγάπη για το φαγητό και τις ξεχωριστές γεύσεις τον οδήγησαν στη δημιουργία ενός διαφορετικού blog μαγειρικής με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Αν θέλετε να βρείτε συνταγές που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε ή παραδοσιακές συνταγές με δημιουργική εκτέλεση, αρκεί να επισκεφτείτε το alwayshungry.gr.

ΜΑΙΡΗ ΣΕΛΑΝΙΚΛΗ
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc. στην Κλινική Διατροφή

Η Μαίρη Σελανικλή είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, με επιπλέον μεταπτυχιακή εξειδίκευση MSc στην κλινική διατροφή. Τα τελευταία 5 έτη διατηρεί το διαιτολογικό της γραφείο στην περιοχή του Ζωγράφου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize