ć˙Ӆɓ ԏՠБυđϕ ԇӠͅS ć̏ʑTɁӠÉ`ԁ Pϔŋœ́ԁ ԙ͠ŊˏÙ͠(EUROKINISSI/ ӔŋɏӠ̉Ӊ́ө

Μητσοτάκης – Θα καταργηθεί άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο

Το πρόγραμμα της ΝΔ για την διακυβέρνηση της χώρας, ξεδίπλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για την Οικονομία, την Δικαιοσύνη αλλά και τα όσα του καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, τόνισε πως έχει ακούσει τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα που έχει, ωστόσο τόνισε πως το πρόγραμμα της ΝΔ δίνει έμφαση στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ερχόμενος στα θέματα της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι από το 2016 η ΝΔ είχε μιλήσει για ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτκής με λιγότερους φόρους και ισχυρότερη ανάπτυξη.

«Η αναπτυξιακή λογική που οραματιζόμαστε με έκρηξη επενδύσεων θα φέρει περισσότερα έσοδα στον προϋπολογισμό. Δεν πιστεύω ότι υπάρχιε Έλληνας που να διαφωνεί ότι χρειάζεται να μειωθεί η φορολογία, το λέει και ο Τσίπρας».

Στην έρωτηση, δε, τι θα συμβεί αν οι Βρυξέλλες του πουν ότι δεν μπορεί να μειώσει τους φόρους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι «ο προϋπολογισμός του 2020 θα συμπεριλαμβάνει μειώσεις φόρους για τους οποίους έχουμε δεσμευτεί ξεκινώντας από τους φόρους στις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ».

«Θα πείσουμε τις Βρυξέλλες ότι μια αναπτυξιακή πολιτική θα μας επιτρέψει χαμηλότερα πλεονάσματα. Χαμηλότερα πλεονάσματα σημαίνει περισσότερα έσοδα και άρα μεγαλύτερη αποπληρωμή του χρέους» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Υπάρχει μεγάλη αξιοπιστία στις Βρυξέλλες ως μια πολιτική δύναμη που τιθάσευσε τον λαϊκισμό και νίκησε τον λαϊκισμό. Ήδη οι αγορές δείχνουν ότι υπάρχει μια ψήφος εμπιστοσύνης σε αυτή την οικονομική πολιτική καθώς θέλουν μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστική».

Επισημάνε, ακόμα, ότι «αν κάτι μας διαφοροποιεί από προηγούμενες αντιπολιτεύσεις είναι ότι είμαστε φειδωλοί. Δεν έχω τάξει πολλά πράγματα».

«Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο», δεσμεύθηκε απαντώντας σε σχετική ερώτηση που αφορούσε την αναλογία ένα προς πέντε. «Γιατί να μην υπάρχει αξιολόγηση στο Δημόσιο και ένας πραγματικά αξιόλογος δημόσιος υπάλληλος να μην αναβαθμίζεται βάσει των ικανοτήτων του και να πηγαίνει σε καλύτερες υπηρεσίες» αναρωτήθηκε.

Παράλληλα τόνισε πως η αναλογία 1-5 αφορά και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, συμπληρώνοντας πως οι προσλήψεις θα γίνονται εκεί που υπάρχει ανάγκη. «Μακάρι η οικονομία μας να μεγαλώσει και να φύγουμε από το 1-5, δεν ξέρω εάν θα φτάσουμε στο 1-1, αλλά για εμάς έχει σημασία να κάνουμε προσλήψεις που υπάρχουν ανάγκες», είπε. «Η μεγάλη μεταρρύθμιση που θα κάνουμε αφορά την εισαγωγή της τεχνολογίας στην καρδιά του κράτους, δεν είναι όλα θέμα προσωπικού», είπε.

Οι καταγγελίες Αγγελή εφόσον εμπλέκουν πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να φτάσουν στη Βουλή, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τις καταγγελίες του αντιεισαγγελέα για την υπόθεση Novartis.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open και σχετικά ερωτηθείς ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Οι καταγγελίες είναι σοβαρές και θα πρέπει να διερευνηθούν. Οι καταγγελίες θα φτάσουν στη Βουλή. Είμαι αποφασισμένος να υπερασπιστώ τη θεσμική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Οσον αφορά στο ποιον αφορά το προσωνύμιο «Ρασπούτιν», ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ολοι τον ξέρουν. Και ο κ. Τσίπρας τον ξέρει, ας μην κοροϊδευόμαστε. Υπουργός του είναι. Δύο υπουργοί υπάρχουν στη Δικαιοσύνη. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας» .

Παράλληλα, σχολιάζοντας την Ασφάλεια, ξεκίνησε λέγοντας πως άμεσα θα καταργηθεί το Πανεπιστημιακό Άσυλο. «Δεν θα τροποποιηθεί, δεν θα αλλάξει, θα καταργηθεί, γιατί τα πανεπιστήμια έχουν γίνει άσυλο, μπαχαλάκηδων», είπε.

«Έχω διάθεση να οικοδομήσω μια νέα σχέση με τον Πρόεδρο Ερντογάν» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον τ/σ OPEN, τονίζοντας, όμως, πως πρέπει να γίνουν βήματα από την πλευρά της ‘Αγκυρας που θα μειώνουν την ένταση. Κάλεσε, επίσης, την Τουρκία να προχωρήσει στις ενέργειες για άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Αναφερόμενος στην Αλβανία διεμήνυσε ότι «εάν δεν σέβεται τα δικαιώματα της μειονότητας, θα υπάρχει ζήτημα στην ευρωπαϊκή της προοπτική».

Στην αντεπίθεση η ΝΔ για την αποτυχημένη κοπτοραπτική του ΣΥΡΙΖΑ και τα fake news

Την αξιοκρατία και την αξιολόγηση προσδιόρισε ως αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνεχίζει την ενωτική προεκλογική εκστρατεία διατηρώντας στο επίκεντρο τις προγραμματικές θέσεις της Ν.Δ., την ισχυρή ανάπτυξη, αλλά και τις αρχές και αξίες που θα διέπουν τη νέα διακυβέρνηση.<!–more–>

Η επιλογή των χαμηλών τόνων δεν εμποδίζει ωστόσο την αξιωματική αντιπολίτευση να δίνει σκληρές απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεών της, καταγγέλλοντας ευθέως ότι «η απερχόμενη κυβέρνηση εξακολουθεί να κατασκευάζει fake news, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει το μήνυμα που της έστειλαν οι πολίτες στις πρόσφατες εκλογές».

Μία τέτοια απάντηση έλαβε χθες και η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Eφη Αχτσιόγλου, στην οποία η αξιωματική αντιπολίτευση καταλόγισε ότι «έχασε την ψυχραιμία της, όταν με βίντεο που προέβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha καταρρίφθηκαν ενώπιόν της τα fake news που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η ίδια για τη δήθεν επταήμερη εργασία».

Oπως επισήμανε η αξιωματική αντιπολίτευση, στη συνολική τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη «από πουθενά δεν προέκυψε καμία απολύτως αναφορά για τη δήθεν επταήμερη εργασία, όπως θέλησαν για μια ακόμη φορά να διακινήσουν τα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ με κοπτοραπτική» και έκανε λόγο για «ψεύτικο μονταρισμένο βίντεο του Μαξίμου στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται τάχα να απαντά σε επιχειρηματία για το συγκεκριμένο θέμα, κάτι που δεν συνέβη ποτέ».
Από τον Πύργο, τον οποίο επισκέφθηκε χθες στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας σε Ηλεία και Αχαΐα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη «να αποκαταστήσουμε τις αξίες τις οποίες δυστυχώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ως χώρα, κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε: την εργατικότητα, το φιλότιμο, την αλληλεγγύη, την πραγματική ελευθερία».

«Χωρίς οικονομική ανάπτυξη δεν υπάρχει ελευθερία. Αν αισθάνεται ο μικρομεσαίος ότι δουλεύει για το κράτος, δεν είναι πραγματικά ελεύθερος», εξήγησε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος έστειλε παράλληλα και μήνυμα εγρήγορσης εν όψει των κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου.

«Καμία επανάπαυση, καμία χαλαρότητα και καμία προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «η πολιτική αλλαγή θα ολοκληρωθεί μόνο εάν το βράδυ της 7ης Ιουλίου μου δώσετε μία ισχυρή εντολή για να μπορέσω να αλλάξω την Ελλάδα» .

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε να μη λείπει κανείς από αυτή την εκλογική αναμέτρηση και επανέλαβε ότι το σύνθημα με το οποίο θα πάει η Ν.Δ. στις εκλογές είναι «ισχυρή ανάπτυξη, αυτοδύναμη Ελλάδα». «Το διαλέξαμε διότι αν δεν έχουμε ισχυρή ανάπτυξη δεν θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πολλές καλές θέσεις εργασίας», εξήγησε κατά την επίσκεψή του στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία που έχει να δοθεί μέσα από τις εκλογές ξεκάθαρη στήριξη προς τη Ν.Δ. ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει απρόσκοπτα το σχέδιό της για χαμηλότερους φόρους και εισφορές, νέες καλά αμειβόμενες δουλειές και ασφάλεια για τους πολίτες. Ενα τολμηρό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που -όπως επισήμανε- «θα φέρει την ανάπτυξη και θα επιτρέψει στην Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της για πρώτη φορά από την αρχή της κρίσης».

«Δεν μας ενδιαφέρει να έρθουμε για να κάτσουμε στις καρέκλες της εξουσίας. Μας ενδιαφέρει να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να λύνουμε τα προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ταυτόχρονα ότι η ενίσχυση της ανάπτυξης θα οδηγήσει και στην ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους. «Η ανάπτυξη θα δημιουργήσει πλούτο, ο πλούτος αυτός θα μας βοηθήσει να έχουμε αρκετά έσοδα για να μπορούμε να υποστηρίξουμε περισσότερο το κοινωνικό κράτος και να στηρίξουμε τους δήμους», τόνισε.

Κατά την επίσκεψή του σε ελαιοτριβείο λίγο έξω από τον Πύργο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε και τη σημασία που αποδίδει στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου και ανταγωνιστικού πρωτογενή τομέα για την ελληνική οικονομία και διαβεβαίωσε ότι με την επερχόμενη πολιτική αλλαγή, το επιχειρείν θα καταστεί πιο εύκολο. Ενδεικτικό πάντως του κλίματος που επικρατεί μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου ανέφερε στον κ. Μητσοτάκη ότι η πρόσφατη αλλαγή πολιτικού κλίματος στη χώρα τον διευκόλυνε να συνάψει μια σημαντική επιχειρηματική συμφωνία στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. παραχωρεί σήμερα το πρωί την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου θα μιλήσει για το αναπτυξιακό σχέδιο της Ν.Δ. για τη Βόρεια Ελλάδα.

Σε τροχιά αντίστροφης μέτρησης έχει εισέλθει και η διαδικασία ολοκλήρωσης των γαλάζιων ψηφοδελτίων η ανακοίνωση των οποίων ενδεχομένως να αρχίσει και από αύριο. Μέσα από αυτά θα σηματοδοτείται τόσο η ανανέωση, όσο και η διεύρυνση της Ν.Δ. και το άνοιγμά της στην κοινωνία. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης θα είναι υποψήφιος στον δυτικό τομέα της Β’ Αθήνας και στην Αχαΐα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize