Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Mini γεμιστά burger με ψωμί μπριός!

Mini γεμιστά burger με ψωμί μπριός!

Μικρά και ακαταμάχητα, αυτά τα mini burgers θα γίνουν ανάρπαστα, σε όποια περίσταση και να τα σερβίρετε!

 

ΥΛΙΚΑ

1 φλυτζάνι γάλα

1/2 φλυτζάνι νερό

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

2 κουταλιές του γλυκού αλάτι

4 ½ φλυτζάνι αλεύρι

1 κύβο ξερή μαγιά 25 γραμμάρια ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 αυγό

λίγο σουσάμι ή σπόρους

 

Για τα burger:

700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας γούστερ σος

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

αλάτι

πιπέρι

1 κομμάτι τυρί τσένταρ

 

Για το σερβίρισμα:

μουστάρδα απαλή

κέτσαπ

φέτες ντομάτας

ψημένα κρεμμύδια

πίκλες

φύλλα μαρουλιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μαγιά

Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.

Για τα Mini γεμιστά burger

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το burger και τα ζυμώνουμε καλά. Φτιάχνουμε 14 mini  burger. Τα γεμίζουμε με 1 κομμάτι τυρί ή με τριμμένο τυρί. Σφραγίζουμε καλά το τυρί μέσα στο burger και τα πατάμε καλά γιατί με το ψήσιμο φουσκώνουν και μαζεύουν. Τα ψήνουμε  από 3′ – 4´ από κάθε πλευρά, ανάλογα πόσο ζουμερά ή καλοψημένα τα θέλουμε.

Μπορούμε να τα ψήσουμε σε μέτρια φωτιά σε αντίκολλητικό τηγάνι, σε γκριλιέρα, σε τοστιέρα ή στο γκριλ του φούρνου. Ανοίγουμε τα φρυγανισμένα ψωμάκια στη μέση. Αλείφουμε με λίγη κέτσαπ ή μουστάρδα, βάζουμε φύλλα μαρουλιού, λεπτές φέτες ντομάτας, ψημένα κρεμμύδια και γεμιστά ζουμερά burger.

Καλύπτουμε με το ψωμάκι και καρφώνουμε με ξυλάκι. Για τέλεια επιτυχία ζυμώστε τον κιμά, σκεπάστε τον και αφήστε τον στο ψυγείο όσο περισσότερο μπορείτε. Μέχρι μια νύχτα, θα γίνουν φανταστικά.

Για το ψωμί μπριός

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το νερό, το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο. Να γίνουν χλιαρά, όχι να βράζουν. Στους 40 βαθμούς. Κρατάμε 1/2 φλ. αλεύρι χωριστά. Ανακατεύουμε σε μπολ το υπόλοιπο αλεύρι και τη μαγιά.

Χτυπάμε το αβγό και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε τα υγρά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και εύπλαστη. Ζυμώνουμε με δυνατές κινήσεις  για 8′ – 10′. Χωρίζουμε σε 12-14 κομμάτια τη ζύμη. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες. Τις ακουμπάμε σε λαμαρίνα λαδωμένη. Ελαφρά πατάμε την επιφάνεια να γίνουν πλακέ.

Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να φουσκώνουν για 40′ σε ζεστό σημείο. Ψεκάζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σουσάμι ή σπόρους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 12´ μέχρι να ροδίσουν.

Check Also

Η συνταγή της ημέρας – Γεμιστές πατάτες με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου

eleftherostypos.gr Καλοκαιρινές και πεντανόστιμες, αυτές οι γεμιστές πατάτες με φέτα συνοδεύουν τέλεια ένα ποτήρι παγωμένη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize