Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Μια σοκολατένια τούρτα πειρασμός!

Μια σοκολατένια τούρτα πειρασμός!

Μια τούρτα πραγματικός πειρασμός που σίγουρα δεν μπορείτε να της αντισταθείτε.

Βάση ένα πεντανόστιμο και πανεύκολο κέικ, επικάλυψη μια υπέροχη αφράτη βουτυρόκρεμα, γαρνιρισμένη με κομμάτια ολόκληρης σοκολάτας και σταγόνες σοκολάτας. 

Υλικά

για το κέικ βάσης 

3/4 φλιτζάνι τσαγιού (105 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι τσαγιού (40 γραμμάρια) σκόνη κακάο
1/2 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι τσαγιού (90 γραμμάρια) καστανή ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι τσαγιού (50 γραμμάρια) ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
1/2 φλιτζάνι τσαγιού (115 γραμμάρια) βούτυρο
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι τσαγιού (120 ml) βουτυρόγαλα Αριάνι

για τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα

1/2 φλιτζάνι τσαγιού (115 γραμμάρια) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3 ½ φλιτζάνι τσαγιού (435 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη
4 κουταλιά σούπας γάλα
1/4 φλιτζάνι τσαγιού (20 γραμμάρια) σκόνη κακάο
2/3 φλιτζάνι τσαγιού (100 γραμμάρια) σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1/4 φλιτζάνι τσαγιού (40 γραμμάρια) σταγόνες σοκολάτας (γάλακτος ή μαύρης κουβερτούρας)

 

Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκατοστά και στρώνετε τη βάση του με χαρτί ψησίματος.

Για το κέικ βάσης: Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο σκόνη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα 2 είδη ζάχαρης και τα αναμιγνύετε.

Σε μπολ βάζετε το βούτυρο σε κομματάκια και το βάζετε στο φούρνο μικροκυμμάτων για 10-15 λ απλώς να λιώσει ελαφρώς, να μαλακώσει και ζεσταθεί. Το βγάζετε από τα μικροκύματα και τυχόν κομματάκια ολόκληρα που έχουν μείνει τα πολτοποιείτε με ένα πιρούνι.

Προσθέτετε στο μπολ με το βούτυρο, τη βανίλια, το βουτυρόγαλα και τα αυγά και τα χτυπάτε δυνατά με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Ρίχνετε το υγρό μείγμα μέσα στα ξηρά συστατικά δηλ. στο μείγμα αλευριού και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά.

Ρίχνετε το μείγμα κέικ στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνογια 25 λ  ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνό και καθαρό. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Για τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει πολύ καλά. Προσθέτετε τις 2 κ.σ. γάλα και σταδιακά τη ζάχαρη άχνη, 1/2 φλ. τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη ώστε να ενσωματώνετε πλήρως. Ρίχνετε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. γάλα και το κακάο σε σκόνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Στρώνετε τη βουτυρόκρεμα πάνω από το, κρύο πλέον, κέικ και από πάνω το γαρνίρετε με τα κομματάκια και τις σταγόνες σοκολάτας. Ξεφορμάρετε τη τούρτα σας σε πιατέλα σερβιρίσματος τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize