Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Μια «μικρή» διόρθωση στο διάδρομο των τυφλών στο κέντρο του Ρεθύμνου και μεγάλες απρέπειες στα ΑμεΑ

Μια «μικρή» διόρθωση στο διάδρομο των τυφλών στο κέντρο του Ρεθύμνου και μεγάλες απρέπειες στα ΑμεΑ

Ιωάννα Καψάλη - Daynight.gr

Δεν έχουν περάσει καν 4 μήνες από τη δημιουργία της καινούργιας στάσης των ΚΤΕΛ κι όμως κανείς δεν κατάφερε να προβλέψει ότι το κιόσκι της στάσης εμπόδιζε τον διάδρομο των τυφλών. Ευτυχώς σήμερα δείχνει να έχει αποκατασταθεί αυτό το πρόβλημα από τους αρμόδιους φορείς, όμως μάλλον είναι η κορυφή του παγόβουνου στα προβλήματα ενός ανθρώπου με αναπηρία στο Ρέθυμνο.

Από την πρώτη ημέρα που αντιλήφθηκε το Σωματείο ΑμεΑ Ρεθύμνου το συγκεκριμένο λάθος, έσπευσε να έρθει σε επαφή με τα ΚΤΕΛ και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Ρεθύμνου.

Το Σωματείο ΑμεΑ εισακούσθηκε αμέσως και δρομολογήθηκε από κοινού με την τεχνική υπηρεσία του δήμου η λύση σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην καρδιά της πόλης του Ρεθύμνου.

Ταυτόχρονα επισκέφθηκα τον Δημήτρη Τσαχάκη, Πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ και μου ανέφερε κάποια προβλήματα που μένουν σε εκκρεμότητα.

Με όλες τις αναπλάσεις που έγιναν κατά καιρούς, τυγχάνει από τις 35 θέσεις αναπήρων, οι 7 να έχουν «εξαφανιστεί», ενώ είναι θεσμοθετημένες. Όλες αυτές οι θέσεις αναπήρων βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως είναι:

  1. τα γραφεία του ΙΚΑ,
  2. η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου,
  3. το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου
  4. η πλατεία Μητροπόλεως
  5. στο Παλαιοντολογικό Μουσείο στην οδό Δημοκρατίας
  6. στην οδό Δημητρακάκη (έξω από την πολεοδομία Ρεθύμνου)
  7. στην οδό Σήφη Βλαστού

Το Σωματείο ΑμεΑ καλεί την τεχνική υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνου να επαναδιαγραμμίσει αυτές τις θέσεις που εξυπηρετούν δικαιούχους που έχουν το Ενιαίο Ευρωπαϊκό Σήμα. Επίσης, να καθαριστούν οι ταμπέλες που απεικονίζουν τις θέσεις αναπήρων, διότι έχουν γεμίσει από αυτοκόλλητα και μουτζούρες από «επιτήδειους», όπως αναφέρει ο Δημήτρης Τσαχάκης, που δεν συμμερίζονται τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ειδικές κατηγορίες αναπηρίας όπως αρμόζει και ορίζεται από τη διεύθυνση μεταφορών και επικοινωνιών της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου.

Check Also

Ρέθυμνο – Δεν θα μπαίνουν μέσα στην πόλη τα λεωφορεία

Δεν θα μπαίνουν μέσα στην πόλη του Ρεθύμνου τα λεωφορεία που πραγματοποιούν τα υπεραστικά δρομολόγια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize