Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / FreeTime / Μια φοιτήτρια σου εξηγεί γιατί το Ρέθυμνο είναι η απόλυτη… «φοιτητούπολη»!

Μια φοιτήτρια σου εξηγεί γιατί το Ρέθυμνο είναι η απόλυτη… «φοιτητούπολη»!

Της Πόπης Δεσποίνη

Βγήκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων και πέρασες στο Ρέθυμνο. Τώρα μόλις έμαθες πού θα περάσεις  τα 4 (τουλάχιστον) ανέμελα φοιτητικά σου χρόνια, τα συναισθήματα ανάμεικτα, η πόλη άγνωστη, μα μόλις την γνωρίσεις θα την αγαπήσεις.

Είναι μια πόλη που βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας, την Κρήτη. Συγκεκριμένα το Ρέθυμνο πληρεί της προϋποθέσεις μιας φοιτητούπολης. Είναι ένα μέρος που συνδυάζει την φασαρία της πόλης και την ηρεμία της μικρής κοινωνίας. Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας… μοναδικός. Όσο για την φοιτητική ζωή, είναι μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.

Η νυχτερινή διασκέδαση δεν λείπει από καμία μέρα της εβδομάδας. Οι επιλογές είναι αρκετές και όλα είναι σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

Το Ρέθυμνο είναι η πόλη που σπούδαζα τα 5 τελευταία χρόνια. Η εμπειρία και οι εντυπώσεις μου είναι οι καλύτερες. Χαραγμένη στην μνήμη μου μένει η εικόνα που πρωτοαντίκρισα όταν έφτασα για να βρω σπίτι.

Η πρώτη εικόνα ήταν αυτή του πανεπιστημίου, το οποίο βρίσκεται στο χωριό του Γάλλου.  Την πρώτη μέρα της άφιξής μου ανυπομονούσα να δω την πανεπιστημιούπολη που θα φοιτήσω.

Φτάνοντας στο τέλος του παραλιακού μετώπου υπάρχει ο φάρος στο παλιό ενετικό λιμάνι. Η πρόσβαση σε αυτόν είναι εύκολη.

Ο παραλιακός δρόμος με τα πλούσια λουλούδια και τους φοίνικες εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη. Ο κλειστός δρόμος της παραλίας το απόγευμα γεμίζει με κόσμο, ο οποίος απολαμβάνει τη όμορφη θέα της παραλίας.

Τα πρώτα απογεύματα της εξερεύνησης έφτασα στο ενετικό κάστρο της Φορτέτζας. Βρίσκεται σχεδόν το κέντρο της παλιάς πόλης και είναι ορατό από κάθε σημείο της πόλης. Η ώρα που έφτασα εκεί ήταν στην δύση του ηλίου. Από τότε μέχρι και σήμερα είναι η αγαπημένη μου ώρα για περπάτημα σε αυτόν τον δρόμο.

Το Ρέθυμνο είναι μια πόλη που εύκολα μπορείς να ερωτευτείς κι οι στιγμές που ζεις εκεί μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη σου.

Να τις ζήσεις έντονα γιατί πάντα θα θέλεις λίγο ακόμα!

Check Also

Ρέθυμνο – Ο Γιάννης κεφαλογιάννης «οργώνει» τα χωριά

«Οργώνει» τα χωρία του Ρεθύμνου ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ο υποψήφιος Βουλευτής Ρεθύμνου ξεκίνησε τις περιοδείες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize