“Μέσα στο Νοέμβρη οι πρώτες ΤΟπικές Μονάδες Υγείας στην Κρήτη – 465 προσλήψεις στα τμήματα επειγόντων ανά την Ελλάδα”

Στις τοπικές μονάδες υγείας και στα τμήματα επειγόντων περιστατικών έχει ρίξει το βάρος η ηγεσία του υπουργείου υγείας με τον Ανδρέα Ξανθό να δηλώνει από το Ρέθυμνο, ότι μέσα στο 2017 θα λειτουργήσουν οι πρώτες ΤΟΜΥ στην Κρήτη, ενώ δρομολογούνται και οι προσλήψεις 465 γιατρών για τα ΤΕΠ ανά την Ελλάδα. Σε επίπεδο Ρεθύμνου θα λειτουργήσουν τρεις τοπικές μονάδες υγείας, ενώ θα προσληφθούν 4 γιατροί για την περαιτέρω στελέχωση του τμήματος επειγόντων περιστατικών.

Μέσα στο Νοέμβρη θεωρεί ότι θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν οι πρώτες τοπικές μονάδες υγείας σε επίπεδο Κρήτης, όπως δήλωσε από το Ρέθυμνο ο υπουργός υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Στόχος είναι να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία που στενάζουν από την επισκεψιμότητα που χτυπάει κόκκινο.

Σε επίπεδο Ρεθύμνου θα λειτουργήσουν τρεις ΤΟΜΥ σε Ατσιπόπουλο και κέντρο αρχικά και σε δεύτερο χρόνο και στα ανατολικά προάστια, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα των γιατρών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη στελέχωση των εν λόγω τοπικών μονάδων υγείας.

Παράλληλα, 465 γιατροί θα στελεχώσουν σύντομα τα τμήματα επειγόντων περιστατικών σε νοσοκομεία ανά την Ελλάδα για να βελτιωθεί η λειτουργία του πιο νευραλγικού τμήματος των νοσοκομείων από το οποίο εξαρτάται η συνολική άρτια και αποτελεσματική λειτουργία τους.

Στο Ρέθυμνο, μετά την πρόσληψη παιδιάτρου, παθολόγου και νευρολόγου στο γενικό νοσοκομείο, έπεται η πρόσληψη 4 γιατρών για το ΤΕΠ, ώστε να τεθεί σε λειτουργία το γραφείο διαλογής του τμήματος επειγόντων περιστατικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize