Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Μαίνεται η μάχη για τα τραπεζοκαθίσματα – Δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση – Σε συμμόρφωση καλεί το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο

Μαίνεται η μάχη για τα τραπεζοκαθίσματα – Δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση – Σε συμμόρφωση καλεί το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο

Φούντωσε χειμωνιάτικα το θέμα της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων το… καλοκαίρι στο ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου, αφού εκδόθηκε η απόφαση για 9 από τις 10 προσφυγές των καταστηματαρχών. Το διαδημοτικό λιμενικό αρχείο έχει καλέσει τους καταστηματάρχες να αναπτύσσουν τα τραπεζοκαθίσματα απευθείας έξω από το κατάστημά τους και ο διάδρομος των πεζών να είναι από την πλευρά της θάλασσας, έχοντας και σχετική έγκριση από το ΚΑΣ, όμως οι επιχειρηματίες της περιοχής επιθυμούν να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν.

Φωτιές άναψε η απόφαση του διοικητικού πρωτοδικείου Χανίων με την απόφασή του για 9 από τις 10 περιπτώσεις προσφυγών, να απορρίψει το αίτημα ακύρωσης της απόφασης για αλλαγή στην χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων στο ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου. Τους επιχειρηματίες της περιοχής εκπροσωπεί ο δικηγόρος Γιάννης Νικολιδάκης, που θεωρεί ότι τίποτε δεν έχει ακόμη κριθεί, αφού η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί, όπως διαπίστωσε ο ίδιος με τη μετάβασή του επιτόπου στο δικαστικό μέγαρο Χανίων.

Θεωρεί ότι θα πρέπει να τηρηθεί στάση αναμονής μέχρι να καθαρογραφεί η σχετική απόφαση, δεδομένου ότι κατά το παρελθόν το δικαστήριο είχε δικαιώσει τους επιχειρηματίες κατά την τουριστική περίοδο, οπότε και θα ζημιώνονταν οικονομικά, ωστόσο τώρα, εκτιμά ότι η σχετική απόφαση δεν θα έχει και αντικείμενο προστασίας, αφού πρόκειται για περίοδο του έτους που τα καταστήματα στο ενετικό λιμάνι Ρεθύμνου είναι κατά πλειοψηφία κλειστά και δεν υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα.

Εκκρεμεί η δέκατη σχετική απόφαση του διοικητικού πρωτοδικείου Χανίων από προσφυγή επιχείρησης, που εκτιμάται ότι θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος, ωστόσο το διαδημοτικό λιμενικό ταμείο Ρεθύμνου, δια της προέδρου, Ρένας Κουτσαλεδάκη, καλεί τους επιχειρηματίες να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του διοικητικού πρωτοδικείου Χανίων επί του θέματος. Η Ρένα Κουτσαλεδάκη επιβεβαίωσε και η ίδια ότι δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση, ωστόσο έχει εκδοθεί και καλεί τους επιχειρηματίες να την ακολουθήσουν, αφού υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η εξέλιξη του θέματος, δεδομένου ότι το ΚΑΣ έχει προσυπογράψει τη μελέτη του διαδημοτικού λιμενικού ταμείου που προβλέπει διάδρομο πεζών στην πλευρά της θάλασσας, με τους επιχειρηματίες να αναφέρουν ότι αυτό, θα σημάνει τον οικονομικό τους αφανισμό, αφού θα πρέπει να επαναδιαμορφώσουν το εσωτερικό των επιχειρήσεών τους, ενώ ταυτόχρονα θα μειωθεί και η πελατεία τους.

φωτό αρχείου

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Παίζει το Ρέθυμνο στα δάκτυλα! – Με κόπο και θυσίες βλέπει την αγάπη της για την Κοινωνιολογία να ανθίζει στην Πανεπιστημιούπολη

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Μικρό το Ρέθυμνο, αλλά μεγάλη η Πανεπιστημιούπολή του και χωρίς την …

Σχόλια

Font Resize