Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα, ζαμπόν και τυριά

Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα, ζαμπόν και τυριά

Απολαυστικό φαγητό στο φούρνο με τα αρώματα της μελιτζάνας να ξετρελαίνουν και τον πιο δύσπιστο!

ΥΛΙΚΑ
Για τη σάλτσα ντομάτας
1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδα σκόρδο σπασμένες
2 συσκευασίες αποφλοιωμένες ντομάτες
10 φρέσκα φύλλα βασιλικού
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τις μελιτζάνες
5 μεγάλες μελιτζάνες
αλεύρι για πανάρισμα
4 αυγά
λάδι για τηγάνισμα
3 μπάλες μοτσαρέλα
150 γραμμάρια παρμεζάνα
10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
λίγα φύλλα βασιλικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα ντομάτας

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τις σπασμένες σκελίδες σκόρδο για 1-2′, προσθέτουμε τις ντομάτες, ζουλώντας τις με τα χέρια. Τρίβουμε πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15′.
Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τον βασιλικό.

Για τις μελιτζάνες φούρνου

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκ. Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά και τα αλατοπιπερώνουμε. Πανάρουμε τις μελιτζάνες στο αλεύρι, τινάζουμε και μια-μια τις βουτάμε στο αβγό, στραγγίζουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν για λίγα λεπτά.
Αφού τηγανίσουμε, τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας στο πυρέξ. Απλώνουμε μια στρώση μελιτζάνες κοντά την μια στην άλλη, φροντίζοντας να καλυφθεί το ταψί. Απλώνουμε κομμάτια μοτσαρέλα, περιχύνουμε με λίγη σάλτσα και πασπαλίζουμε λίγη παρμεζάνα, απλώνουμε τις μισές φέτες ζαμπόν.

Επαναλαμβάνουμε στρώση από όλα τα υλικά τελειώνουμε με σάλτσα ντομάτας, κομμάτια μοτσαρέλα και τριμμένη παρμεζάνα. Τέλος, πασπαλίζουμε λίγα φύλλα βασιλικού. Ψήνουμε 25-30′. Αφήνουμε να σταθεί για 14′ κι έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Check Also

Τρούφες ενέργειας με αποξηραμένο βερίκοκο

olivemagazine.gr Πρωτότυπος και έξυπνος τρόπος για να τρώνε τα παιδιά αποξηραμένα φρούτα και καρπούς. Υλικά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize