Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΛΑΣΙΘΙ / Μέχρι το Δεκέμβριο αντέχει το φράγμα – Τα αναγκαστικά μέτρα που σκέφτεται ο ΤΟΕΒ

Μέχρι το Δεκέμβριο αντέχει το φράγμα – Τα αναγκαστικά μέτρα που σκέφτεται ο ΤΟΕΒ

Τις δικές του απαντήσεις δίνει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ μετά τη συνεδρίαση αγροτικών θεμάτων την περασμένη Παρασκευή στην  οποία κλήθηκε να παρουσιάσει την κατάσταση του υδροφόρου ορίζοντας και να δώσει απαντήσεις για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μια πρώτη εικόνα για τη συνεδρίαση είχε δώσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Αργύρης Πανταζής και μια από τις προτάσεις που είχε κάνει αφορούσε την επιβολή μιας κυμαινόμενης τιμής για αυτούς που έχουν και αυτούς που δεν έχουν χαβούζες για να μαζεύουν το βρόχινο νερό, στις εγκαταστάσεις τους.

Ο κ. Παπαδάκης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως η πρόταση αυτή έχει πολλά προβλήματα στο να υλοποιηθεί αφού είναι δύσκολη η διαφορετική τιμολόγηση του νερού, αφού σε πολλές περιπτώσεις αυτό θα πρέπει να γίνει στο ίδιο ρολόι κάποιου αγρότη, ο οποίος μπορεί να ποτίζει ταυτόχρονα ελιές και ένα θερμοκήπιο.

Η ιδέα της επιβράβευσης αυτών που έχουν προχωρήσει σε κατασκευής ομβριοδεξαμενής είναι κάτι που βρίσκει σύμφωνο τον κ. Παπαδάκη και όπως λέει παρά τις δυσκολίες της πρότασης για κυμαινόμενη τιμή, αν βρεθεί ένας πρακτικός τρόπος εφαρμογής και ελέγχου αυτού του μέτρου είναι πολύ πιθανό να συζητηθεί και να παρθεί μια τέτοια απόφαση στην επόμενη συνέλευση του ΤΟΕΒ.

Φέτος όπως είπε είναι και η πρώτη φορά που είναι πιθανό να γίνουν αφαιρέσεις υδρομέτρων σε όσους δεν έχουν κατασκευάσει χαβούζες στα θερμοκήπιά τους. σύμφωνα με όσα προβλέπει ο κανονισμός του ΤΟΕΒ. Είναι μια δύσκολη απόφαση που θα συζητηθεί στην συνέλευση, ανέφερε ο κ. Παπαδάκης, όμως δεν υπάρχει πια άλλο περιθώριο για ελαστικότητα.

Αυτό αφορά κυρίως τους παλιότερους καλλιεργητές αφού οι καινούριοι υποχρεωτικά κατασκευάζουν ομβριοδεξαμενές, τονίζει ο κ. Παπαδάκης, ενώ σε περίπτωση που αποφασιστεί κάτι τέτοιο, θα δοθεί μια σύντομη προθεσμία  για κατασκευή δεξαμενής στους καλλιεργητές πριν γίνει η αφαίρεση.

Οι ποσότητες του νερού στο φράγμα επαρκούν μέχρι τον Δεκέμβριο, αναφέρει, κάτι που σημαίνει ότι φέτος το καλοκαίρι δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε καλοκαιρινές καλλιέργειες για το καλό όλων.

Όλες οι αποφάσεις θα παρθούν στη γενική συνέλευση για την οποία γίνεται προσπάθεια να πραγματοποιηθεί πριν τελειώσει ο Μάρτιος, είπε ο κ. Παπαδάκης.

Όσο για τις εκλογές του ΤΟΕΒ ο πρόεδρος αναφέρει πως αυτές δεν επηρεάζουν καμία απόφαση που πρόκειται να παρθεί και δεν υπάρχει υποβάθμιση του προβλήματος της λειψυδρίας για αυτό το λόγο

Όλες οι θέσεις είναι άμισθες αναφέρει ο κ. Παπαδάκης και όλες οι ενέργειες γίνονται γιατί υπάρχει η άποψη πως είναι σωστές και όχι για άλλους λόγους. Η αύξηση για παράδειγμα της τιμής του νερού πριν από χρόνια ήταν μια κίνηση δύσκολη που άλλαξε όμως την εικόνα της Ιεράπετρας, αφού με τα λεφτά όλων έγιναν απαραίτητα έργα.

Check Also

Κρήτη – Εντοπίστηκαν πυρομαχικά στο βυθό της θάλασσας

zarpanews.gr Ποσότητα και κουτιά με σφαίρες και οβίδες εντοπίστηκαν στο βυθό της θάλασσας στους Καθαράδες, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize