Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Με τη Γερμανική Ένωση Καθολικών Νεολαίων συναντήθηκε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

Με τη Γερμανική Ένωση Καθολικών Νεολαίων συναντήθηκε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης

Συνάντηση εργασίας με τη Γερμανική Ένωση Καθολικών Νεολαίων πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ρεθύμνου και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, από κοινού με τον κ. Παύλο Μαρινάκη, Αντιπρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, και τον κ. Νίκο Λυσιγάκη, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, υποδέχθηκαν τη δωδεκαμελή αντιπροσωπεία.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ανέλυσε τη σημασία της ενασχόλησης των νέων με την πολιτική, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «όντως χρειαζόμαστε νέους πολιτικούς με την προϋπόθεση ότι πρεσβεύουν νέες ιδέες που είναι αρκετά ρεαλιστικές για να γίνουν πολιτική πράξη, η οποία με τη σειρά της θα δώσει αποτελεσματικές απαντήσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τώρα. Για παράδειγμα, ο Πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εκφράζει μια νέα νοοτροπία και δείχνει πολύ περισσότερη εμπιστοσύνη, όχι μόνο σε νέους πολιτικούς αλλά και σε πολιτικούς που μπαίνουν τώρα στην πολιτική σκηνή σε οποιοδήποτε επίπεδο».

Κλείνοντας, τόνισε ότι το να είσαι νέος πολιτικός στην Ελλάδα αποτελεί ταυτόχρονα ευκαιρία, ρίσκο και πρόκληση.

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η ευκαιρία εδράζεται στο γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία θέλει νέους πολιτικούς εφόσον φαίνεται ότι έχει χάσει την πίστη της στις παλαιότερες γενιές.

Το ρίσκο προκύπτει όταν ο νέος πολιτικός προσπαθεί να δώσει μορφή και περιεχόμενο σε αυτό που πιστεύει ότι είναι μια νέα άποψη ή μια νέα ιδέα. Σε αυτήν την περίπτωση θα δοκιμάσει τη δύναμή του και την αντοχή του, δεδομένου ότι οι νέες πολιτικές και οι νέες ιδέες συχνά σηματοδοτούν ρήξη με τις παλιές.

Η πρόκληση είναι ο συγχρονισμός. Αυτό δεν εξαρτάται πάντα από τους πολιτικούς. Όμως, θα πρέπει να υπάρξει ένας συγχρονισμός με τους πολιτικούς και την κοινωνία σε αυτό που θεωρούν νέο όραμα. Και πραγματικά πιστεύω ότι όταν συμβεί αυτό, οι κοινωνίες προχωράνε μπροστά».

Check Also

Ρέθυμνο – Σε εντατικούς ρυθμούς επισκευάζεται το πλοίο «Olympus»

Η ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - THE FERRY CONNECTION OF RETHYMNO Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize