Αρχική / CreteDoc WebTv / eco living / Με προσπάθειες 3 ετών και για τα επόμενα 4 χρόνια το Ρέθυμνο συμμετέχει στο HORIZON 2020 με 5 ακόμα περιοχές της ΕΕ

Με προσπάθειες 3 ετών και για τα επόμενα 4 χρόνια το Ρέθυμνο συμμετέχει στο HORIZON 2020 με 5 ακόμα περιοχές της ΕΕ

Έξι νησιωτικές περιοχές της Ευρώπης που δέχονται μεγάλο τουριστικό φόρτο θα τεθούν στο επίκεντρο επιστημόνων με σκοπό να προκύψει τεχνογνωσία χρήσιμη για όλους σε ό,τι αφορά τη βιώσιμη κινητικότητα. Το Ρέθυμνο κατάφερε να συγκαταλέγεται στους εταίρους του φιλόδοξου προγράμματος, οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στο ωδείο της πόλης, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.

Μετά από προσπάθειες τριών ετών, η συνεργασία Πολυτεχνείου Κρήτης και δήμου Ρεθύμνου απέφερε καρπούς, αφού για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, το Ρέθυμνο θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης μαζί με πέντε ακόμα νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης με στόχο να συνδυαστεί αρμονικά η τουριστική ανάπτυξη με τη βιώσιμη κινητικότητα.

Το πρόγραμμα CIVITAS είναι ερευνητικό, όμως ο προϋπολογισμός του είναι 14 φορές μεγαλύτερος από το σύνηθες για ένα αντίστοιχο πρόγραμμα σε ελληνικό πανεπιστήμιο, ενώ ανοίγει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, αφού δεν αποσπά πόρους από το ΕΣΠΑ, αλλά από το πρόγραμμα HORIZON 2020.

Η εργαστηριακή υποστήριξη για τη μελέτη των δεδομένων από Ρέθυμνο, Λας Πάλμας Ισπανίας, Έλμπα Ιταλίας, Βαλέτα Μάλτας, Λεμεσό και Φουνσάλ Πορτογαλίας, θα γίνει από το εργαστήριο ανανεώσιμων και βιώσιμων ενεργειακών συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ την Παρασκευή σε σχετική εκδήλωση στο ωδείο θα δώσει το παρών, ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

 

Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

ΕΣΥ Ρεθύμνου προς Γιώργο Μαρινάκη – «Ο Αρτέμης Σώρρας είναι για όλους και προς όλους χωρίς καμία εξαίρεση»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ …

Σχόλια

Font Resize