Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / FreeTime / Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Μαρέβα Μητσοτάκη «ξενάγησαν» τον Κάρολο

Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Μαρέβα Μητσοτάκη «ξενάγησαν» τον Κάρολο

Μετά την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, ο πρίγκιπας Κάρολος συνέχισε την ξενάγησή του στη βίλα Αριάδνη, δηλαδή το σπίτι στο οποίο έμενε ο αρχαιολόγος Άρθουρ Έβανς όταν έκανε τις ανασκαφές.

Οι υπεύθυνοι του χώρου έδειξαν στον Βρετανό πρίγκιπα πώς μαγείρευαν στη Μινωική Εποχή. Στο πλευρό του Καρόλου βρέθηκαν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία έχει σπουδάσει Αρχαιολογία, κάνοντας διατριβή σχετικά με τον ρόλο της γυναίκας στη Μινωική Κοινωνία, αλλά και η Μαρέβα Μητσοτάκη.

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Βρετανική Σχολή Αθηνών, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία διατηρεί φιλική σχέση με τον πρίγκιπα Κάρολο, του έκανε δώρο το βιβλίο της με τίτλο «Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα: Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία», το οποίο είναι αποτέλεσμα της διατριβής της στην αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Sheffield.

Επιπλέον, η κυρία Βαρδινογιάννη συνομίλησε με τον πρίγκιπα Κάρολο για το αίτημα ένταξης της Κνωσού στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και του «Ερωτόκριτου» στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Check Also

Έγιναν «πρεσβευτές» της Κρήτης… Ο Κυριάκος Κώτσογλου με το King School των ΗΠΑ

Ενθουσιασμένοι δήλωσαν καθηγητές και μαθητές του King School των ΗΠΑ, μετά την επίσκεψή τους στην Κρήτη. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize