Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / FreeTime / Η Μαρία Τσουκνάκη μάς ξεναγεί σε αυτό που πρέπει να δείτε από κοντά! – «Πρόσωπα και προσωπεία του ενετικού Ρέθυμνου»

Η Μαρία Τσουκνάκη μάς ξεναγεί σε αυτό που πρέπει να δείτε από κοντά! – «Πρόσωπα και προσωπεία του ενετικού Ρέθυμνου»

Μία ξεχωριστή έκθεση εικαστικών βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ρέθυμνο και έχει μαγνητίσει τα βλέμματα ντόπιων και επισκεπτών της πόλης.

Συνεχίζεται έως και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου η θεματική διαδραστική έκθεση «Πρόσωπα και προσωπεία του ενετικού Ρέθυμνου» που αποτελεί πρόταση του Συλλόγου καλλιτεχνών κατARTι, για το 28ο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου στις αίθουσες εκθέσεων στο Σπίτι του Πολιτισμού.

Στόχος της έκθεσης είναι να αναδείξει με παιγνιώδη τρόπο τις προσωπικότητες που έδρασαν στα χρόνια της ενετοκρατίας και να ξεναγήσει το νεανικό αλλά και το ενήλικο κοινό στην ανθρώπινη διάσταση αυτών των αιώνων. Παράλληλα, υπάρχει η θεματική έκθεση εικαστικών με θέμα «Πρόσωπα του 20ου αιώνα» η οποία και αποτελεί μια συνέχεια της έκθεσης για τα πρόσωπα της Αναγέννησης και έχει ως στόχο να αναδείξει τους πρωταγωνιστές, αλλά και τα κρυμμένα πρόσωπα του δικού μας «σκοτεινού» αιώνα που αναζητά την αναγέννηση, ελπίζουμε όχι ματαίως.

Η επιμέλεια των εκθέσεων είναι της Μαρίας Τσουκνάκη.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Έρη Αγρίου, Φλώρα Διαμαντή, Στέλλα Δρυγιαννάκη, Στέλιος Καλογεράκης, Κώστας Καλφούντζος, Κάλλη Καραδάκη, Χρυσή Καραδάκη, Γιώργος Κωσταντίνου «Stop Mare mortum» (Πρόσωπα της Μεσογείου), Ισμήνη Μπονάτσου, Χρύσα Σκεπετζή, Αλεξάνδρα Τσιτσιντά, Αλέκα Τσιρώνη, Μαρία Τσουκνάκη, Φωτεινή Χαμιδιελή, Barbara Stammel (Ισπανία), Sylvain Borsatti (Γαλλία).

Παράλληλα συνυπάρχει έκθεση από 9 κέντρα ξένων γλωσσών με δημιουργίες παιδιών με θέμα τον Άνθρωπο. Τα παιδιά μίλησαν για τον αγαπημένο τους άλλο ή για τον εαυτό τους, εξασκώντας τη γλώσσα που μαθαίνουν και κατόπιν τον απεικόνισαν σε ένα κομμάτι χαρτί. Σε ένα πορτραίτο. Μια προσωπογραφία.

«Σας περιμένουμε λοιπόν να περιηγηθείτε στις εκθέσεις αυτές και να βιώσετε με μοναδικό τρόπο τον ταξίδι σας στην Αναγέννηση», αναφέρει η ανακοίνωση για την έκθεση εικαστικών.

Έως τις 15 Οκτωβρίου, 9 με 12 το πρωί και 6.30 με 9.30 το βράδυ.

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Με απίστευτο κέφι ξεκίνησε το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2018!

Ιωάννα Καψάλη - Daynight.grΠλήθος κόσμου συμμετείχε στη φετινή διοργάνωση της έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize