Αρχική / NEWS VIDEOS / Μανούσος Παραγιουδάκης: Η Τουρκία θα είχε αποτολμήσει επίθεση στην Ελλάδα, εάν η χώρα…

Μανούσος Παραγιουδάκης: Η Τουρκία θα είχε αποτολμήσει επίθεση στην Ελλάδα, εάν η χώρα…

Η Τουρκία θα είχε αποτολμήσει επίθεση στην Ελλάδα, εάν η χώρα δεν είχε ισχυρούς συμμάχους, ανέφερε από το Ρέθυμνο ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μανούσος Παραγιουδάκης. Η χώρα πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, αφού στο ΝΑΤΟ, θύτης και θύμα, εξισώνονται. Σε κάθε περίπτωση ο πολύπειρος στα εθνικά θέματα Ρεθυμνιώτης συνιστά ψυχραιμία, όπως συνέβη και στην πολύκροτη υπόθεση Ρίχτερ που ο ίδιος πρωτοστάτησε διακριτικά, μέχρι την επιτυχή έκβαση.

Ένα θερμό επεισόδιο, ένα τυχαίο γεγονός, όροι που ακούμε πια καθημερινά για τα ελληνοτουρκικά θέματα. Από το κατάμεστο λύκειο Ελληνίδων στο Ρέθυμνο, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Μανούσος Παραγιουδάκης, διασαφήνισε ότι η Τουρκία θα επιχειρούσε εμπλοκή κατά της Ελλάδας, εάν η χώρα μας δεν ήταν οχυρωμένη από τους συμμάχους της, κάτι που δε συμβαίνει με τη Συρία που έχει βρεθεί στο στόχαστρο της Τουρκίας.

Οι μικρές χώρες οφείλουν να περιφρουρούνται από συμμαχικές δυνάμεις, όπως οι αμυντικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και ο εταίρος της Ελλάδας η ΕΕ, ωστόσο απαιτείται συνεχής και αμείωτη εγρήγορση της Ελλάδας, αφού ούτε σε αυτά θα πρέπει η χώρα να αρκεστεί με τον φόβο της Τουρκίας να επικρέμαται, μήπως και κάποια στιγμή δεν παραμείνει στο επίπεδο των απειλών.

Στην ομιλία του για την Μάχη της Κρήτης, ο Μανούσος Παραγιουδάκης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι τότε η Κρήτη έπεσε στα χέρια των Γερμανών, αφού οι Βρετανοί δεν περιφρούρησαν το νησί, παρότι σύμμαχοι, ενώ στο σήμερα, αρνητική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι Ελλάδα και Τουρκία, θύμα και θύτης, εξισώνονται στο ΝΑΤΟ. Σε κάθε περίπτωση ο πολύπειρος Ρεθυμνιώτης σε θέματα εθνικής ασφάλειας, συνιστά ψυχραιμία, βασικό χαρακτηριστικό των δυνατών δρώντων.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου, με την πρόεδρο Φέφη Βαλαρή, να εξάρει το έργο του Μανούσου Παραγιουδάκη και για την καθαίρεση του Γερμανού ιστορικού, Χάινς Ρίχτερ από επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Check Also

Ρέθυμνο – Έκλεψε κινητό τηλέφωνο 800 ευρώ όμως… τον «τσάκωσαν»

Συνελήφθη, 32χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για κλοπή, στο Ρέθυμνο Συνελήφθη, χθες (17.01.2019) το μεσημέρι στο Ρέθυμνο …

Σχόλια

Font Resize