Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Μανώλης Συντυχάκης – Ζητά την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες

Μανώλης Συντυχάκης – Ζητά την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες

“Οι αποκλεισμοί δεκάδων χωριών στο Ν. Χανίων και στο δήμο Αμαρίου του νομού Ρεθύμνου συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες με την πλειοψηφία του αγροτικού δικτύου να παραμένει κλειστή.”

Eπίκαιρη ερώτηση του Μ. Συντυχάκη για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες

Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις στο νομό Χανίων Ρεθύμνου και Ηρακλείου οδήγησαν σε δεκάδες αποκλεισμένα χωριά, λαϊκές κατοικίες σε κίνδυνο από τις κατολισθήσεις, κατεστραμμένους βασικούς επαρχιακούς οδικούς άξονες, κατεστραμμένο το αγροτικό δίκτυο, άλλες υποδομές όπως γέφυρες ενώ χιλιάδες σπίτια βρέθηκαν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς νερό για πάρα πολλές ώρες.

Οι αποκλεισμοί δεκάδων χωριών στο Ν. Χανίων και στο δήμο Αμαρίου του νομού Ρεθύμνου συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες με την πλειοψηφία του αγροτικού δικτύου να παραμένει κλειστή.

Επιπλέον, το εθνικό οδικό δίκτυο παραμένει σε άθλια κατάσταση καθώς σε διάφορα σημεία από το δήμο Πλατανιά Χανίων ως το δήμο Χερσονήσου Ηρακλείου υπάρχουν κατολισθήσεις, χωμάτινες μάζες καθιστώντας το δρόμο μη ασφαλή για τους διερχόμενους.

Το πρόβλημα αυτό αποτελεί ένα μόνιμο κίνδυνο για την περιοχή της Κρήτης καθώς το οδικό δίκτυο εθνικό και επαρχιακό δεν διαθέτει την κατάλληλη στατική υποστήριξη με αποτέλεσμα πιθανόν η επόμενη πλημμύρα να οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα εξαιτίας του μεγάλου χωμάτινου όγκου που συσσωρεύεται παράλληλα με την εθνική οδό αλλά και την έλλειψη αντιπλημμυρικών μέτρων.

Η πολιτική της κυβέρνησης έχει οδηγήσει εν έτη 2019 με μια ισχυρή βροχή να κινδυνεύουν ζωές και οι λαϊκές οικογένειες να βλέπουν τους κόπους τους να χάνονται.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση άμεσα ώστε:

– Να κηρυχθούν όλος ο νομός Χανίων και ο δήμος Αμαρίου Ρεθύμνου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και άμεσα να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες απαλλάσσοντάς τους από τα δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ, Εφορία, Τράπεζες. Παράλληλα να αποκατασταθούν στο σύνολό τους οι ζημιές στην Εθνική Οδό και στο επαρχιακό δίκτυο και να δοθεί άμεσα στην κυκλοφορία και να γίνει μελέτη υποστήριξης του εδάφους, ώστε να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα, προκειμένου να εξασφαλιστεί πως το φαινόμενο αυτό δεν θα επαναληφθεί.

– Να διασφαλιστούν οι ζωές και οι λαϊκές κατοικίες της περιοχής, και να υλοποιηθούν χωρίς καμία καθυστέρηση όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, τα απαραίτητα έργα διάνοιξης και εμβάθυνσης των ποταμών, διευθέτησης των χειμάρρων και αντιδιαβρωτικά έργα.

Ο βουλευτής

Μανώλης Συντυχάκης

Check Also

Ρέθυμνο – Στο νέο Δημοτικό Θέατρο Αποστόλων η ορκωμοσία του ΔΣ Αμαρίου!

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή ορκωμοσίας  της Νέας Δημοτικής Αρχής Αμαρίου (Δημάρχου, Δημοτικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize