Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / Μανώλης Λέκκας – Καλός καιρός, καθαρή ατμόσφαιρα και άνοδος της θερμοκρασίας

Μανώλης Λέκκας – Καλός καιρός, καθαρή ατμόσφαιρα και άνοδος της θερμοκρασίας

Η ευστάθεια στην ατμόσφαιρα ευνοεί σε μεγάλο βαθμό την καλοκαιρία δημιουργώντας ένα ευχάριστο καλοκαιρινό σκηνικό, οι θερμοκρασίες όμως εμφανίζουν μια αντίσταση στο να αυξηθούν σε υψηλότερες τιμές λόγω απουσίας θερμής εισβολής απο τα νότια, κάτι το οποίο εμφανίζεται έστω και ήπια προς τα τέλη της εβδομάδας.

ΚΑΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΗΠΙΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Περισσότερη ευστάθεια στην ατμόσφαιρα δημιουργεί ιδανικές συνθήκες καλοκαιρίας στην Κρήτη για την τρέχουσα εβδομάδα, με επικρατέστερη την ηλιοφάνεια, με τη διαφορά όμως ότι οι θερμοκρασίες δεν εμφανίζουν ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις διατηρώντας μάλιστα ένα ανοιξιάτικο χαρακτήρα τις βραδινές και πρωινές ώρες. Οι άνεμοι για όλη την εβδομάδα διατηρούν σταθερά τη Δυτική τάση τους με την ένταση τους από αύριο Τρίτη να κυμαίνεται στα 3 – 4 Μποφώρ. Ιδιαίτερα ευχάριστο είναι το γεγονός ότι δεν υφίσταται πλέον καμία μεταφορά σκόνης εξασφαλίζοντας καθαρότητα στην ατμόσφαιρα με πολύ καλή ορατότητα.

Για αύριο Τρίτη αναμένεται πολύ καλός καιρός με ηλιοφάνεια αλλά και λίγες νεφώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να κυμαίνεται στα 3 – 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από τους 17⁰C η ελάχιστη ενώ η μέγιστη, με τη βοήθεια της ηλιακής ακτινοβολίας , θα κυμανθεί στους 26⁰C.

Παρόμοιο σκηνικό του καιρού, με επικρατέστερη την ηλιοφάνεια αναμένεται μέχρι και την Παρασκευή σε ολόκληρη την Κρήτη. Από την Πέμπτη οι θερμοκρασίες φαίνεται να σημειώνουν μία μικρή σταδιακή άνοδο και ενδεχομένως προς το ΣαββατοΚύριακο να προσεγγίσουν τους 28 με 30⁰C.

Οι επιφανειακές θερμοκρασίες της θάλασσας είναι στους 20⁰C για τις δυτικές θαλάσσιες περιοχές του νησιού ενώ στα ανατολικά τμήματα φθάνουν τους 21 με 22⁰C.

Λέκκας Εμμανουήλ

Μετεωρολόγος, MSc

Check Also

Ρέθυμνο – Live ενημέρωση του επιβατικού κοινού με ηλεκτρονικές πινακίδες!

Επιτέλους μετά το Ηράκλειο και τα Χανιά, το Ρέθυμνο γίνεται η τρίτη πόλη της Κρήτης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize