Μάχιμο το νέο πυροσβεστικό κλιμάκιο στο Πέραμα! – Είναι εκεί για κατάσβεση φωτιάς και διάσωση από τροχαία στον ΒΟΑΚ

Μετά από προσπάθειες ετών, το πυροσβεστικό κλιμάκιο Περάματος μεταφέρθηκε σε νέες εγκαταστάσεις, αναβαθμίζοντας την επιχειρησιακή του ετοιμότητα στην κατάσβεση πυρκαγιών. Με τη δομή, όμως να βρίσκεται δίπλα στο κέντρο του ΒΟΑΚ, επεμβαίνει σε αρκετά τροχαία ατυχήματα στα οποία κάθε λεπτό είναι πολύτιμο για να διασωθούν  συνάνθρωποί μας. Στα εγκαίνια έδωσε το “παρών” ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας, Γιάννης Καπάκης που αναφέρθηκε στην μετατροπή των πυροσβεστικών σταθμών σε δομές πολιτικής προστασίας από την πρόληψη, μέχρι την αντιμετώπιση και αποκατάσταση. 

Είναι στιγμές που κάθε δευτερόλεπτο μετράει για να κρατηθεί ένας άνθρωπος στη ζωή. Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Περάματος, είναι εκεί, στην καρδιά του ΒΟΑΚ και της Κρήτης, και αναβαθμίστηκε με τη μεταφορά του σε νέες εγκαταστάσεις με τον περιφερειακό διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών του νησιού, Ιωάννη Μαραγκάκη να υπογραμμίζει τη νευραλγική, μάχιμη θέση του στην επέμβαση στα τροχαία ατυχήματα που μαστίζουν το νησί.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του γενικού γραμματέα πολιτικής προστασίας, Γιάννη Καπάκη που εξήγγειλε την μετατροπή των πυροσβεστικών σταθμών σε δομές πολιτικής προστασίας που σε συνεργασία με την κοινωνία και εθελοντές θα επιλαμβάνονται από την πρόληψη, μέχρι την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την έντονα τουριστικά ανεπτυγμένη Κρήτη.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου, Νικόλαος Λαγουδάκης χαιρέτισε τη μεταστέγαση που βελτίωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα της δομής και τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού, ευχαριστώντας το δήμαρχο Μυλοποτάμου, Δημήτρη Κόκκινο που σε συνεργασία με την περιφέρεια Κρήτης έφεραν εις πέρας το εγχείρημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize