Μάχη με τις φλόγες σε χωματερή ανάμεσα σε Δαμνόνι και Πλακιά – Στο ανακριτικό της πυροσβεστικής ο ιδιοκτήτης της έκτασης

Μάχη με τις φλόγες σε απόκρημνη περιοχή και με 11 μποφόρ αέρα δίνουν από το ξημέρωμα οι πυροσβέστες του Ρεθύμνου. Η φωτιά ξέσπασε ανάμεσα στους παραλιακούς οικισμούς, Πλακιάς και Δαμνόνι και περιορίστηκε έγκαιρα πριν απειλήσει τις παρακείμενες ξενοδοχειακές μονάδες εκατέρωθεν. Στο ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής θα καταθέσει ο ιδιοκτήτης της έκτασης που φέρει παράνομη χωματερή, απ’ όπου και φέρεται να ξέσπασε η πυρκαγιά. Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου, Νίκος Λαγουδάκης, καλεί τους πολίτες να βοηθούν την υπηρεσία για να προλαμβάνονται, παρά να καταστέλλονται με δυσκολία τα όποια περιστατικά. 

Με τις ριπές ανέμου να φτάνουν στα 11 μποφόρ ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες λίγο μετά τις 4 το πρωί, 28 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Η φωτιά ξέσπασε σε παράνομη χωματερή, σε ιδιωτική έκταση κοντά σε ξενοδοχεία, ανάμεσα στον Πλακιά και το Δαμνόνι στο νότιο Ρέθυμνο, καίγοντας 10 στρέμματα χαμηλής βλάστησης σε βραχώδη περιοχή δίπλα στη θάλασσα.

Μετά τη 1 το μεσημέρι η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο από την πυροσβεστική υπηρεσία Ρεθύμνου, ενώ μηχανικά μέσα του δήμου Αγίου Βασιλείου, αναμόχλευαν τα απορρίμματα για να κατασβέσουν οι πυροσβέστες και τις τελευταίες τυχόν εστίες φωτιάς.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς, ενώ θα κληθεί να καταθέσει στο ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής, ο ιδιώτης κάτοικος της περιοχής στον οποίο ανήκει η εν λόγω έκταση απ’ όπου φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά το ξημέρωμα.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου, Νίκος Λαγουδάκης, διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνουν ακροβολισμένα σε όλο το νομό οχήματα, ενώ μηχανές θα “χτενίζουν” τις δύσβατες περιοχές για την πρόληψη πυρκαγιών παρά τη δύσκολη καταστολή, όπως σήμερα το πρωί. Αναντικατάστατος αρωγός στην προσπάθεια οι εθελοντές, όμως ο διοικητής καλεί και τους πολίτες σε αγαστή συνεργασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize