Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Λουκανικόπιτες

Λουκανικόπιτες

Λουκανικόπιτες με τραγανή σφολιάτα και θεϊκή γέμιση.

Εύκολη συνταγή με λουκάνικο και τυρί που λιώνει, ιδανική για πάρτυ και καλέσματα. Η τραγανή σφολιάτα ποτίζει με τη γεύση του λουκάνικου

Υλικά Συνταγής

2 φύλλα σφολιάτας

4 χωριάτικα λουκάνικα (καθαρισμένα από το περίβλημα)

4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)

1 καρότο τριμμένο

1 κουταλάκι σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

5-6 ντοματίνια ψιλοκομμένα (ή 2 κουταλιές σούπας σάλτσα ντομάτας)

1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο

αλάτι

πιπέρι

Για την επάλειψη

1 μεγάλο αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση

Για τις ατομικές λουκανικόπιτες με σφολιάτα και χωριάτικο λουκάνικο, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 200 °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη ανοίγουμε λίγο τη σφολιάτα ώστε το μέγεθος της να είναι περίπου 40×30 εκατοστά.

Με κουπ πατ διαμέτρου 10 εκατ., κόβουμε 12 δίσκους στη σφολιάτα. Βουτυρώνουμε φόρμες για μάφινς, βάζουμε μέσα τους δίσκους σφολιάτας. Γεμίζουμε με τη γέμιση.

Κατά τον ίδιο τρόπο ανοίγουμε και το άλλο φύλλο σφολιάτας σε πιο λεπτό φύλλο. Με κουπ πατ 8 εκατ., κόβουμε 12 δίσκους σφολιάτας.

Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό τις άκρες από τα καπάκια σφολιάτας και κλείνουμε τα λουκανικοπιτάκια. Τσιμπάμε τις άκρες της σφολιάτας περιμετρικά ώστε να φυλακίζουμε τη γέμιση. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε μικρές χαρακιές, σταυρωτά στην επιφάνεια.

Ψήνουμε για 10΄ στους 200 °C και χαμηλώνουμε στους 170 °C στον αέρα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν καλά και να γίνει τραγανή η σφολιάτα. Αφήνουμε να σταθούν για 10΄ και ξεφορμάρουμε τα λουκανικοπιτάκια. Τρώγονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τη γέμιση

Ψιλοκόβουμε το λουκάνικο σαν κιμά και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Ανακατεύουμε ζυμώνοντας τα υλικά.

Ακουμπάμε από δύο κουταλιές γέμιση μέσα σε κάθε λουκανικόπιτα.

Μυστικά για τέλειες λουκανικόπιτες με σφολιάτα

•Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το λουκάνικο να είναι καθαρισμένο απο το περίβλημά του.

•Η κρύα σφολιάτα αγαπάει τον καυτό αέρα. Γι’ αυτό, ψήνουμε πάντα τη σφολιάτα στον αέρα στη μεσαία σχάρα. Για να δώσουμε γρήγορα όγκο στη σφολιάτα, ψήνουμε πάντα τα πρώτα 10΄ σε δυνατή θερμοκρασία στον αέρα στη μεσαία σχάρα και μόλις φουσκώσει η σφολιάτα και ξεχωρίσουν οι στρώσεις της, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 ίσως 180 °C και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν καλά.

•Για να δώσετε σχήμα στη ζύμη σφολιάτας, θα πρέπει να είναι κρύα από το ψυγείο. Εάν την αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου πολύ ώρα, θα ανεβεί η θερμοκρασία της και θα σας δυσκολέψει στο να τη δουλέψετε και να της δώσετε σχήμα.

•Αφού ψηθούν και κρυώσουν οι λουκανικόπιτες, μπορείτε να τις διατηρήσετε στην κατάψυξη για 1 μήνα.

Ζεστάνετε τα λουκάνικοπιτάκια όπως είναι παγωμένα για 15′ στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο, πριν σερβίρετε.

Check Also

Ύποπτος για τρεις δολοφονίες ο 54χρονος που δολοφονήθηκε

thetoc.gr Ο 54χρονος «Κάβουρας», θύμα του συμβολαίου θανάτου που δολοφονήθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize