Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Λινγκουίνι ολικής χωρίς γλουτένη με πέστο αβοκάντο

Λινγκουίνι ολικής χωρίς γλουτένη με πέστο αβοκάντο

Το πέστο και τα μακαρόνια είναι ένα ζευγάρι που ταιριάζει όσο λίγα. Θα λατρέψετε το αβοκάντο στο πέστο, ενώ η γραβιέρα και ο φρέσκος βασιλικός, θα προσθέσουν άρωμα και πλούσια γεύση.

Υλικά
300 γραμμάρια λινγκουίνι ολικής αλέσεως, χωρίς γλουτένη
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Για το πέστο
2 σκελίδες σκόρδο
40 γραμμάρια βασιλικό φρέσκο, μόνο τα φύλλα
3- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
2 αβοκάντο ώριμα
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλιές σούπας αμύγδαλα καβουρδισμένα
αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα
λίγα φύλλα βασιλικού
λίγες φλοίδες γραβιέρας

 

Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνετε το λινγκουίνι, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το κρατάτε στην άκρη.

Ετοιμάζετε το πέστο: Βάζετε στο μπλέντερ το σκόρδο, το βασιλικό, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιείτε. Στη συνέχεια προσθέτετε το αβοκάντο, το ξύσμα λεμονιού και τα αμύγδαλα και πολτοποιείτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το πέστο.

Ανακατεύετε το πέστο με τα ζυμαρικά και σερβίρετε, πασπαλίζοντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού και λίγες φλούδες γραβιέρας.

Tips! Σχεδόν όλα τα ελληνικά τυριά είναι χωρίς γλουτένη, καλό όμως είναι να το διευκρινίσετε πριν τα αγοράσετε.

Αυτό το πιάτο σερβίρεται το ίδιο καλά και κρύο και ζεστό. Ειδικά όμως για την περίπτωση που θέλετε να σερβίρετε τα ζυμαρικά σας ζεστά, κρατήστε λίγο από το ζουμί τους ώστε να αραιώσετε το πέστο και να γίνει σαν σάλτσα.

Check Also

Κρήτη: Ο νέος αγρότης που παντρεύει το αβοκάντο Κρήτης με φέτα, ελιά και ξίδι

ypaithros.gr Να αξιοποιήσει το 25% της παραγωγής του που, λόγω δυσμορφίας, δεν πουλιόταν, αλλά και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize