Αρχική / NEWS VIDEOS / Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια! – Το θέμα του νερού… άναψε φωτιές στο ΔΣ Ρεθύμνου

Λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια! – Το θέμα του νερού… άναψε φωτιές στο ΔΣ Ρεθύμνου

Η ενημέρωση της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου για τις αλλεπάλληλες διακοπές στην υδροδότηση άναψε τα αίματα στο δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου με διενέξεις και καβγάδες ανάμεσα σε δημοτικούς συμβούλους και προέδρους τοπικών κοινοτήτων!

Εξαρχής το κλίμα μύριζε μπαρούτι, όταν όμως έγινε μια αναφορά στα ενημερωτικά φυλλάδια για τη λειψυδρία και για το αν μοιράστηκαν στις τοπικές κοινότητες, λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια οι τοπικοί πρόεδροι με δημοτικούς συμβούλους.

Αρχικά, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου, Βασίλης Θεοδωράκης, ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα πραγματοποιήσει μια ενημέρωση εκ μέρους της υπηρεσίας για τις συνεχείς διακοπές στην υδροδότηση, ζητώντας μάλιστα και συγγνώμη, δημόσια από τους δημότες.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του Ρέθυμνο Αξίζεις, Θοδωρής Νίνος, ανέφερε ότι θα ήταν καλύτερο να γίνει αυτή η ενημέρωση με παρόντες τον ΟΑΚ και όποιους άλλους ιθύνοντες.

Ακολούθησε μια διένεξη για το τι και πως είναι γνωστό και έχει δημοσιοποιηθεί εκατέρωθεν, όμως όταν έγινε η αναφορά ότι τα ενημερωτικά φυλλάδια για τη λειψυδρία δεν διανεμήθηκαν σε ορισμένα χωριά από ντροπή εξαιτίας των αλλεπάλληλων διακοπών στην υδροδότηση… τότε λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων με δημοτικούς συμβούλους.

Το θέμα είναι ότι τα χειρότερα έπονται, αφού τα υδατικά αποθέματα της λίμνης του Κουρνά έχουν μειωθεί επικίνδυνα, όπως και η στάθμη της λίμνης. Η ΔΕΥΑ Ρεθύμνου έχει επιστρατεύσει φορητά διυλιστήρια-κοντέινερ, έτσι ώστε μέσα στο Σεπτέμβρη το Ρέθυμνο να παύσει να υδροδοτείται από τη λίμνη του Κουρνά, τουλάχιστον μέχρι να εξισορροπηθεί η κατάσταση.

Δεδομένου ότι στις 8 Αυγούστου ο ΟΑΚ διέκοψε ολοκληρωτικά την παροχή νερού από τη λίμνη Κουρνά λόγω μη λειτουργίας αντλιών στις οποίες είχε εισχωρήσει αέρας λόγω υποχώρησης της στάθμης του νερού, εντείνονται οι προσπάθειες για περαιτέρω ύδρευση από το φράγμα των ποταμών στο Αμάρι με μεγαλύτερο διυλιστήριο στην περιοχή του Μαρουλά.

Σε επόμενη, προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου, θα κληθεί τόσο ο ΟΑΚ όσο και οι λοιποί ιθύνοντες για να γίνει επεξεργασία συνολικότερων και πιο σφαιρικών λύσεων.

Check Also

Ρέθυμνο – Εγκλωβίστηκε κοπάδι σε νερό ύψους ενός μέτρου – Με βάρκα και ΕΜΑΚ η διάσωση

neakriti.gr Επιχείρηση διάσωσης προβάτων – Έφτασε στο 1 μέτρο το νερό «Φούσκωσαν» τα νερά και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize