Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Λιγκουίνι με σάλτσα από λιαστές ντομάτες & μανιτάρια

Λιγκουίνι με σάλτσα από λιαστές ντομάτες & μανιτάρια

Δε ρίχνουμε αλάτι στη σάλτσα γιατί οι κύβοι κοτόπουλου που έχουμε βάλει έχουν αρκετό αλάτι. Σε περίπτωση που θέλετε να βάλετε αλάτι, δοκιμάστε πρώτα και προσθέστε μετά.

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

225 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

100 γρ. λιαστές ντομάτες, κομμένες σε κύβους

2 κύβους ζωμό κοτόπουλου

120 ml. γάλα, πλήρες

120 ml. κρέμα γάλακτος, πλήρες

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

1 κ.σ. βασιλικό, ξερό

½ κιλό λιγκουίνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε πάρα πολύ καλά ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Μόλις κάψει ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
Διαλύουμε τους κύβους σε 480 ml. βραστό νερό και ρίχνουμε τον ζωμό μέσα στο τηγάνι, συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί η περισσότερη υγρασία για 7-8′.
Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το γάλα, τον ξερό βασιλικό και τις λιαστές ντομάτες στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο μέσα στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
Σε περίπτωση που η σάλτσα είναι πολύ πηχτή σε αυτό το σημείο προσθέτουμε λίγο γάλα. Σε περίπτωση που βγει πολύ πηχτή η σάλτσα προσθέτουμε λίγο νερό από το βρασμό των ζυμαρικών.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και 2 λεπτά πιο λίγο αν θέλουμε να είναι al dente.
Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα και να καλυφθούν τα ζυμαρικά μας από αυτήν.
Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά.

Check Also

Λινγκουίνι ολικής χωρίς γλουτένη με πέστο αβοκάντο

olivemagazine.gr Το πέστο και τα μακαρόνια είναι ένα ζευγάρι που ταιριάζει όσο λίγα. Θα λατρέψετε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize